Wpis z mikrobloga

#rutyna #gownowpis
Wypłata brutto ponad 6k eur, na rękę około 3k eur, hipoteka 700 prąd / gaz 110/ opłaty za utrzymanie mieszkania 120 / woda 50 / net 89 / podatek od nieruchomości itp 900 / ubezpieczenie zdrowotne, mieszkania,oc 230 i wychodzi,że na czysto mi zostaje tyle co w pl. Emigrować i mimo lepszej pensji taki sam standard życia.
  • 8
  • Odpowiedz
@JakisGlupiKon: Zależy co robisz i na ile się starasz, żeby było lepiej. Wielu moich znajomych ma 4 - 5k i więcej. Mam kumpla, który przez jakiś czas wyciągał 30, teraz ma "skromne" 15-20, ale pracuje duzo mniej. Ci którzy pracują u mnie mają po 5-6. Da się.
  • Odpowiedz
@Treworek: podatek od nieruchomości co miesiąc? ubezpieczenie mieszkania i oc co miesiąc? Myśle, że to spokojnie mam o 1k euro więcej, tylko akurat tak ci wyszło w tym miesiącu.
  • Odpowiedz
  • 0
@mgrzyb16 niet zwykle 300mbit + tv (nigdy nie użyte) + stacjonarny. Kiepski wybór operatorów w moim regionie.

@wasiuu w pl zarabiałem około 4-5k i ruszyłem na obczyźnie bo warunki w teorii lepsze, a sama podstawa na umowie to 3 krotność moich zarobków w pl po przewalutowaniu

@Inboxie ubezpieczenie co mc, podatek raz do roku maj dla mnie jest nieciekawy bo odgórnie od wypłaty 52% dochodowego mi znika. Tak więc jak narzekacie na
  • Odpowiedz