Aktywne Wpisy
Lardor +181
Idę sobie rano a tu taki widok z tyłu jest szkoła, dobrze że to był wczesny ranek bo dzieci do szkoły tedy chodzą. Kieorwca uciekł z miejsca zdarzenia #krakow #polskiedrogi #samochody #motoryzacja
grimhzr +376
powiedz jak stary jesteś nie mówiąc jak stary jesteś. tylko milenialsi i starsze pokolenia będą wiedziały co do tych beczek niektórzy wsadzali zamiast kapusty ( ͡° ͜ʖ ͡°) #heheszki #kiedystobylo #takbylo
Wypłata brutto ponad 6k eur, na rękę około 3k eur, hipoteka 700 prąd / gaz 110/ opłaty za utrzymanie mieszkania 120 / woda 50 / net 89 / podatek od nieruchomości itp 900 / ubezpieczenie zdrowotne, mieszkania,oc 230 i wychodzi,że na czysto mi zostaje tyle co w pl. Emigrować i mimo lepszej pensji taki sam standard życia.
@wasiuu w pl zarabiałem około 4-5k i ruszyłem na obczyźnie bo warunki w teorii lepsze, a sama podstawa na umowie to 3 krotność moich zarobków w pl po przewalutowaniu
@Inboxie ubezpieczenie co mc, podatek raz do roku maj dla mnie jest nieciekawy bo odgórnie od wypłaty 52% dochodowego mi znika. Tak więc jak narzekacie na