Wpis z mikrobloga

@SoleSoul: Uwielbiam takie artykuły w stylu "co wy [phpowcy/javowcy/c#powcy/pythonowcy/javascriptowcy] programujecie w takim gównie ja #!$%@?ę, przecież powinno się programować w [php/javie/c#/pythonie/javascripcie]".

Miałem do czynienia z Java nieco (na pewno nie jakoś turbo mocno ale dwie appki komercyjne w Javie poszły + trochę narzędzi ogólnego przeznaczenia + GWT itp. itd.), więc mogę się delikatnie wypowiedzieć.

W czystym Node.JS nie piszę już gdy to odemnie zależy, zawsze używam TypeScripta bo stoi na zupełnie
@SoleSoul: Z drugiej strony wspominasz o Javie / C#. Odnośnie C# nie mam żadnego doświadczenia oprócz przeglądania kodu czasem, więc nie wypowiem się. Ale od kiedy jest TypeScript to kwestie statycznego typowania, spójności projektu itp są nieistotne, szczególnie np. z edytorem Visual Studio Code który znakomicie współpracuje dając środowisko bardzo miłe do pracy, konkurujące spokojnie np. z Javą.

To może również być wadą i zaletą, zależnie od kontekstu, ale np. Node.JS
  • 0
@larvaexotech dzięki za odpowiedź. Jestem wdzięczny, że poswieciles czas, żeby odpowiedzieć tak obszernie. Super.

To jak już przy tym jesteśmy, chciałbyś się rozpłynąć nad zaletami nodejs? :) Poza tym co już powiedziałeś odnośnie rozparcelowania :)