Aktywne Wpisy

tojestmultikonto +50
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
źródło: 20240830_103226
Pobierz
Operator_imadla +355
Miasto #plock daje 20 milionów na klub Wisła Płock i 100zlotych na ośrodki adopcyjne xD
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Mikrob - użytkownik mikrobloga na portalu wykop.pl
Zalety:
1. Nie jest długie tak jak mikrobloger
2. Słowo zawiera część wyrazu mikroblog -> natychmiastowe skojarzenie z tą częścią portalu https://wykop.pl
3. Słowo nie jest imieniem, Michał i Darek bez obaw mogą się nazwać mikrobem bez posądzeń o podszywanie się pod Mirka.
4. Jest neologizmem.
Wady:
1. Brzmi głupio xDDDDDD
2. Słowo mikrob jest wyrazem występującym w języku polskim co może prowadzić do nieporozumień.
3. Wydaje się że słowo mikrob ma negatywne konotacje.
4. Jest neologizmem.
Zaczynam tego swojego określenia używać od dziś, także mam nadzieję że to słowo wpasuje się w krajobraz mikrobloga, a przede wszystkim poprawi moje samopoczucie.
#oswiadczenie #mikrob #toja #jodo3vodajwalpg0wghdjqq