Wpis z mikrobloga

Wiecie może gdzie można dostać coś takiego, co wkłada się w meblach w miejsce złożeń płyt/desek/ścianek itd żeby ściągało te dwa kawałki za wystającą z otworu śrubę? Taki walcowaty, wyżłobiony element metalowy albo z innego stopu, a na zewnątrz z miejscem na śrubokręt krzyżakowy i przyciąga się kręcąc tym w prawo (nie wiem jak to dokładniej opisać, nie znam się na tym).

W każdym razie, złamało mi się takie jedno coś przy dociąganiu dzisiaj, pech chciał że akurat w najważniejszym dla mnie miejscu (bez tego będzie mi się biurko rozjeżdżało). Nie wiem, czy tego są różne rozmiary/wersje/rodzaje, czy to uniwersalny element?

Przy zakupie biurka dostałem tylko tyle ile było potrzeba, zapasowego nie mam ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Będą mieli np w Castoramie albo Leroy Merlin?

#budownictwo #ikea #meble #inzynieria #architektura

(sorry za spam tagami, ale nawet #niewiemjaktootagowac)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fishery: Tak, dokładnie takie coś, znalazłem to już na stronie ale widzę, że piszą "do grubości płyty 16mm/18mm/itd", jak pójdę z takim połamanym do Leroy Merlin albo Castoramy to mi dadzą odpowiednie?
  • Odpowiedz
@darek-jg: @fishery:

Tylko wiecie co, dziwna sprawa. Biurko było kupione właśnie ze strony meble.pl (link daliście wyżej) i tam faktycznie są do kupienia dwa mimośródy:
- 15mm średnica i do grubości płyty 16mm
- 15mm średnica i do
  • Odpowiedz