Aktywne Wpisy

Heteroseksualiści i patrioci plusują, a waginosceptycy i wrogowie narodu siedzą cicho.
Piękna Ewunia - sól polskiej ziemi, wychowana na mleko od polskich krów, dorodna niewiasta, która jest pragnieniem każdego heteroseksualnego mężczyzny.
#slodkijezu #ladnapani #tyleczki
Piękna Ewunia - sól polskiej ziemi, wychowana na mleko od polskich krów, dorodna niewiasta, która jest pragnieniem każdego heteroseksualnego mężczyzny.
#slodkijezu #ladnapani #tyleczki
p0melo +15
#programowanie #pracait #it #pieniadze #programista15k #korposwiat
powiem wam, że żałuję że wybrałem IT. Dla mnie pracowanie w IT przez kolejne 10-20 lat widzę jako ślepy zaułek. Racja, że dałem się nabrać na wysokie zarobki w wieku dwudziestu kilku lat, ale co dalej? Zarabiam 15k, za 5 lat będę zarabiał pewnie 25k. I to byłoby na tyle. Ślepa uliczka. Brak perspektyw. Jeśli miałbym zarabiać 60k/msc to w innym biznesie, inwestując zarobiony hajs w
powiem wam, że żałuję że wybrałem IT. Dla mnie pracowanie w IT przez kolejne 10-20 lat widzę jako ślepy zaułek. Racja, że dałem się nabrać na wysokie zarobki w wieku dwudziestu kilku lat, ale co dalej? Zarabiam 15k, za 5 lat będę zarabiał pewnie 25k. I to byłoby na tyle. Ślepa uliczka. Brak perspektyw. Jeśli miałbym zarabiać 60k/msc to w innym biznesie, inwestując zarobiony hajs w

http://i.imgur.com/Xv9SR.jpg :)
Duże piwo za pomoc.
http://www.physics.csbsju.edu/cgi-bin/stats/contingency_form.sh?nrow=2&ncolumn=5
Wyniki:
chi-square = 12.0
degrees of freedom = 4
probability = 0.018
Wnioski: Różnią się.
wiem, że mądry nie jestem, ale te 0,018 mam wpisać pod alfę?
a V zostawić puste czy coś jeszcze innego?
napisz na maila: mar[usunto]styg[malpa]o2.pl i podaj adres, obiecałem piwo, to dostaniesz. :)
Po kolei wpisujesz:
chi - 12
stopni swobody (df) - 4
alfa - no to tu nie wiem, ale pewnie chodzi o poziom istotności testu, ja bym wpisał 5%.
V - zgaduj zgadula co to jest. Jeśli to jest współczynnik p (p-value), to ma być 0,018. p-value trzeba podać, a nie widzę gdzie by to tam wpisać. Choć V może równie dobrze oznaczać coś innego - trzeba