Aktywne Wpisy

foullyCE +1563
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

chodznapole +29
Rodzice małych dzieci, zastanówcie się do jakiej szatni zaprowadzacie dziecko xdD
Jestem sobie na obiekcie w którym jest sauna/siłka/basen. Szatnie damskie i męskie. Przed sauną śmigam pod prysznic i jak to w męskiej szatni biegam sobie z fiflokiem na wierzchu. A tutaj do szatni wchodzi ojciec z córką(na oko z 7 lat) xD macie wy mózg i potraficie go używać? Córkę? Do męskiej szatni? xD Kraina parówek a tam młoda dziewczynka? No
Jestem sobie na obiekcie w którym jest sauna/siłka/basen. Szatnie damskie i męskie. Przed sauną śmigam pod prysznic i jak to w męskiej szatni biegam sobie z fiflokiem na wierzchu. A tutaj do szatni wchodzi ojciec z córką(na oko z 7 lat) xD macie wy mózg i potraficie go używać? Córkę? Do męskiej szatni? xD Kraina parówek a tam młoda dziewczynka? No
![Przejazd nieistniejącą linią kolejową nr 34 w 1979 roku [HD/AI upscaled]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/5b6e1aa04eec3f37a413e0dd91789580415ca517d2250a79d0f8d3388f606a5f,q80.jpg)

Ktoś mi doradzi czy taka dieta na redukcję jest ok? Ważę 107 kg. Trochę przytyłem przez operację kolana (łąkotka szyta). Typowy mezomorfik. Dość zalany, ale trochę mięśnia siedzi. Siłownia 3-4x w tygodniu około godziny 5x5 plus około pół godziny cardio rowerek, orbitrek. Praca siedząca 15 dni w miesiącu. Reszta to opieka nad dziećmi, ogarnianie chaty, zakupy, wyjścia z psem 3x dziennie więc trochę ruchu jest.
Śniadanie: 3-4 jajka sadzone + około 150 gram boczku max 20-30% tłuszczu (wytapiam tłuszczyk i zużywam dosłownie odrobinę do przysmażenia jajek), Pół cukinii grillowanej + 1/3 papryki grillowanej na niewielkiej ilości oleju rzepakowego(wysmarowana patelnia).
2 Śniadanie jogurt naturalny z 10 orzechami (rozne rodzaje) plus lyzka otrąb gryczanych
Obiad: Rozne rodzaje miesa: drób grillowany na oliwie (pierś z kurczaka lub czasem nóżki skrzydelka bez skóry), czasem 250 gram mielonej wołowiny + warzywa typu szpinak, cukinia, papryka, pomidor, ogorek. W proporcji mniej wiecej 200-250 gram miesa 200-250 gram warzyw. Co drugi, trzeci dzień zarzucam do obiadu pół paczki białego ryżu.
2 OBIAD/ Podwieczorek - czasem same jablko z jogurtem naturalym/ jak jestem w domu i mam czas to robie porcje ryby (150 gram plus szpinak i wbijam jajko plus przesypuje mozarellą trochę)
Kolacja bez węgli: Pol kostki bialego sera + jakies 2-3 kabanosy, ewentualnie jakas mala porcja miesa z obiadu + warzywa typu surówka, salatka warzywna z mixem salat.
Napoje piję niesłodzone. Czasem Cola albo Energetyk Light. Często piję 1-2 soki pomidorowe (330 ml butelka). Około 60 kcal na butelkę. Węgli prawie tyle co nic. Dorzucam łyżkę oleju lnianego z rana między posiłkami.
Jestem już 1,5 tyg na diecie i siłowni, a waga praktycznie stoi w miejscu. Nie wiem czy nie za dużo tłuszczy? Węgli prawie nie jadam. Na dzień to wyjdzie może z 60-80 gram.
@berecik: to zacznij, wklep to co podałeś wyżej do pierwszego lepszego kalkulatora (potreningu.pl, fitatu, myfitnesspal). Redukcja nie musi polegać na obcięciu węgli niemal do zera (pół paczki ryżu co drugi/trzeci dzień??).
@berecik: Waga leci od obcięcia kalorii, a nie węgli ;). Zapotrzebowanie liczyłeś dla swojej wagi z "nadwagą" czy dla takiej jaka powinna być? Wylicz kalorie dla wagi docelowej, utnij z 30%, ogarnij białko na 1,5-2g/1kg masy (też docelowej, a nie obecnej), a reszte jak lubisz (bez większego znaczenia czy węgle czy tłuszcze, sam będziesz czuł).
Bo obecnie to może ci się wydawać,
xD
Albo redukujemy albo masujemy. Wiem, że na upartego da się to robić jednocześnie, ale to na pewno nie z podejściem "nie licze dokładnie kalorii,