Wpis z mikrobloga

@Finster: gościu bzdury gada, że łatwiej się pracuje przecież ja pracuje na oprogramowaniu adobe (niezależnie od systemu). Zgadza się jednak to co powiedział, że ludzie z góry zakładają, że jak masz maca to jesteś dobrym grafikiem co by potwierdzało to, że jak klient widzi projekt na macu to lepiej go odbiera, bo z góry zakłada, że jesteś 'dobrym' grafikiem jest to projekt w ładnym, estetycznym opakowaniu jakim niewątpliwie jest mac -
@Finster: Obejrzałem film. Mówi o Biurkach na OS X - ale przecież w Windowsie 10 też są wirtualne pulpity. Dawno musiał nie widzieć Windowsa. I wydaje mu się że programy Adobe chodzą lepiej na OS X. Nawet jeśli chodzą lepiej to co z tego skoro w tej cenie kupi kompa z Windowsem na którym Adobe pójdzie jeszcze szybciej xD
Ja myślę, że problem jest w użyszkodnikach, którzy maka porównują do komputerów za 1000zl, które faktycznie są słabe, nie mają choćby dysku SSD... no i to będzie mulić. Natomiast porównując podobne cenowo, mak będzie "cinki jak siki pająka".
Ja myślę, że problem jest w użyszkodnikach, którzy maka porównują do komputerów za 1000zl, które faktycznie są słabe

@barteck: i na filmie mówi o kolegach studentach z Windowsem - to już się domyślam że to laptopy max za 2k a on ma taki dobry za 7k i jak to szybko chodzi. No nic dziwnego xD

zgodzie się z tym, że blendera odpali

@onea: a no tak, zapomniałem o 3D. bardziej