Wpis z mikrobloga

Wiele się ostatnio mówi o referendum na temat nowej konstytucji i ogólnie spora część prawicowych środowisk mocno opowiada się za zmianą obecnej Ustawy Zasadniczej. Takie moje pytanie: co takiego jest nie tak (konkretne zapisy) w tej z 1997 roku (oprócz bycia "postkomunistyczną", bo to niewiele wnosi do dyskusji)? Czy do tej pory ktoś podał jakiekolwiek merytoryczne argumenty w tej kwestii? Czy wszystko opiera się na tym, że władza czuje się wciąż zbyt nią skrępowana w dostępie do koryta?

Przy okazji mała sonda.

#polityka #neuropa #4konserwy #ankieta #pytanie
Pobierz jaqqu7 - Wiele się ostatnio mówi o referendum na temat nowej konstytucji i ogólnie sp...
źródło: comment_ZiHLZDMnHfwiWnXCPq3a2f4QKe3RJvUa.jpg

Czy (i w jakim stopniu) opowiadasz się za zmianą obecnej Konstytucji?

• Nowa, całkowicie napisana ponownie od podstaw. 39.7% (23)
  • Obecna, ale mocno zmodyfikowana w swoim brzmieniu. 5.2% (3)
  • Obecna, ale z umiarkowanymi zmianami. 34.5% (20)
  • Obecna Konstytucja, bez zmian. 17.2% (10)
  • Nie mam zdania. 3.4% (2)

Oddanych głosów: 58

• 9
Czy do tej pory ktoś podał jakiekolwiek merytoryczne argumenty w tej kwestii?

@jaqqu7: gościu... wyjdźże #!$%@? z info bąbla otagowanego #neuropa, bo jakieś majaki zaczynasz mieć. Z tego co ja się orientowałem u mądrzejszych w tych kwestiach znajomych, to kontrowersje są od samego początku. A zresztą... @Cheater
@MKULTRA: Ja tylko zachęcam do dyskusji. Natomiast nie widziałem jeszcze by ktoś przedstawiał jakieś konkretne propozycje zmian i to w jaki sposób miałyby wpłynąć korzystnie na ustrój RP.
@jaqqu7: wiesz dlaczego nikt się nie wypowiada publicznie? bo spór polityczny w okół tego tematu jest w chuuj ostry i nikt nie chce być wrzucony do szufladki peowiec/pisowiec