Wpis z mikrobloga

@Kieres: #!$%@?ą mnie już tacy piwosze-neofici, co to #!$%@? całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych.

Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje dupy. Ale nie daj boże kup sobie piwo jakiegoś większego browaru.
@Gronie: co jest spoko w tym info? oprocz tego ze używają składnikow najlepszej jakości, powtarzam najlepszej. Oraz, że leżakuje tyle ile trzeba, a produkowane masowo, TFU!, tylko optymalnie( z sjp: najlepszy z możliwych w jakichś warunkach). Nie mówię, że żywiec czy tyskie są lepsze od jakiegoś tam krafta za 20zł, ale ta infografika żadnej merytorycznej wartości nie przekazuje.
@Kieres ale jeśli ktoś idzie na imprezę, do znajomych żeby napić się tylko żeby napić to wiadomo, że wybierze zwykłe masowk produkowane piwa. Takie kraftowe są dobre, ale nie żeby pić kilka z rzędu non stop.
@Ka4az: dokładnie, albo kupuje piwo <= 2 zł, albo > 4 zł. Wiadomo nie licze barów/pubów bo tam harnolda można za 8 zł wyłapać, no ale jak chce się napić dobrego piwka do filmu to czemu nie. Natomiast nie ma sensu brać kraftowych jak ide się z kumplami #!$%@?ć i budżetowo kupuje 4 tatry/harnsie (zależy co tańsze)