mk321 mk321 03.05.2017, 23:57:01 2 + #naukaprogramowania #php #apache Próbuję ogarnąć modrewrite.Czym się różni:%{REQUEST_FILENAME}od:%{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_URI}Jest to w regule, która ma ignorować przetwarzanie jeśli istnieje dany plik lub katalog.RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -dRewriteRule ^ - [L]Lub chyba równoważne:RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_URI} -f [OR]RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_URI} -dRewriteRule ^ - [L]Teraz własnie chodzi mi o to chyba. Czy to czymś się różni? Na pierwszy rzut oka wygląda, że nie, ale nie jestem pewny.
d.....x konto usunięte 03.05.2017, 23:58:15 0 + @mk321: martwię się o Ciebie, bo późno już jest, tak tylko mówię... ;)Pokaż spoiler
Próbuję ogarnąć modrewrite.
Czym się różni:
%{REQUEST_FILENAME}od:
%{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_URI}Jest to w regule, która ma ignorować przetwarzanie jeśli istnieje dany plik lub katalog.
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
Lub chyba równoważne:
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_URI} -f [OR]RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_URI} -d
RewriteRule ^ - [L]
Teraz własnie chodzi mi o to chyba. Czy to czymś się różni? Na pierwszy rzut oka wygląda, że nie, ale nie jestem pewny.