Kierwa jaki ten Mint 18.1 KDE jest upośledzony. Żeby normalnie ikon na pulpit nie móc dać. ja #!$%@?. Zajebiście zachęcają na migracje z windy nie ma co. #mint #linux
@fervi: #!$%@?łem się bo na 17.3 KDE wszystko było super. Cos musieli #!$%@?. Sam se ustaw...Ustawiam i #!$%@? z tego jest. Chce miec ikonke programu x na pulpicie klikam ppm i wybieram dodaj na pulpit a ten mi #!$%@? ikone programu x w piździeć :)
@Indikatiwus_presentusaktiwus a to zawsze tak jest; Linux to system dla ludzi z nadmiarem wolnego czasu, rozwiązania problemu zawsze trzeba szukać w odmętach internetu gdzieś na 17 stronie wyników google. O ile w ogóle.
@Ponc3k: wiem że jak wybiore widok katalogu a nie pulpitu to bedzie normalnie z tymi ikonami, po prostu chciałbym żeby tego widoku pulpitu dało się normalnie używać.
@Indikatiwus_presentusaktiwus: kurde! Wyłączone jest chyba dlatego, że jest zabugowane. Włączyłem sobie na wirtualce, i jak przeciągam ikony, to czasami jest cała ikona (losowo zdefomowana), a czasami tylko kursor z plusem. Jak puszczam przycisk to ikona ląduje w losowym miejscu. Co najgorsze, po chwili zabawy wszystkie ikonki się zablokowały i przy kursorze jest tylko znak zakazu!
@Chrystus: Można, ustawiałem to jakiś czas temu. @rudy_kret: na wirtualce emulujesz gpu pewnie dlatego (glitche graficzne). Ja sam nie korzysam ale mój znajomy korzysta ponad pół roku i nie ma problemów z tym. Siedzi na kde neon
Każdy facet z którym byłam kupował mi kwiaty i zapraszał do restauracji , nigdy nie pozwalał wracać samej w nocy więc nigdy nie zejdę poniżej tego MINIMUM bo mniej już się zrobić nie da a jeśli facet nie robi nawet tego to menel nie facet którego można rozważyć #przegryw #p0lka
#mint #linux
Włączyłem sobie na wirtualce, i jak przeciągam ikony, to czasami jest cała ikona (losowo zdefomowana), a czasami tylko kursor z plusem. Jak puszczam przycisk to ikona ląduje w losowym miejscu. Co najgorsze, po chwili zabawy wszystkie ikonki się zablokowały i przy kursorze jest tylko znak zakazu!
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nadal siedzę na 17.3 i czekam. Może na
@rudy_kret: na wirtualce emulujesz gpu pewnie dlatego (glitche graficzne). Ja sam nie korzysam ale mój znajomy korzysta ponad pół roku i nie ma problemów z tym. Siedzi na kde neon