Wpis z mikrobloga

Bez glutenu, bez laktozy, bez cukru, bez konserwantow

Nosz cholera mnie bierze jak to widzę.

@prosile: Najpierw wylecz mnie i 400 000 ludzi w Polsce, to potem możesz sobie protestować, że coś jest bez glutenu.

Nie dość, że chwalą się niepelnowartosciowym produktem to jeszcze każą więcej płacić za to!!!

@prosile: Oświeć mnie jakąś wartość straciłeś przez wykluczenie glutenu? Rozumiem w jakimś cieście, tam gluten pełni konkretną rolę, ale w
Śmieszy mnie to dodawanie napisów "bez glutenu" na produkty, które glutenu i tak same w sobie nie mają. Ostatnio w Biedronce widziałam ser żółty "bez glutenu". :D Wiadomo, lepsza sprzedaż.


@Justyna712: Nie wiem jak sery, bo nie jem nabiału w ogóle ale byś się zdziwiła w jakich produktach znajdziesz gluten. Możliwe, że konkurencja o to nie dba a ten konkretny producent postanowił być od reszty lepszy.

BTW to nie można