Wpis z mikrobloga

@Andreth wyjaśnisz co to ma być za komunistyczny postulat?Aż mi się przypomina "czy się stoi czy się leży 2 tysiące się należy" i w dodatku 35 godzinny tydzień pracy,ja nie wiem w jakim świecie żyją tacy ludzie,co to znaczy "umowa o prace prawem a nie marzeniem" ? Ze niby każdy ma mieć możliwość pracowania?A niby teraz jak jest?No chyba,że im chodzi o automatyczne zatrudnienie i wymóg na pracodawcy,że ma go wziąć nawet jeśli nie ma wykształcenia ani umiejętności,no nie ogarniam #bekazlewactwa #neuropa #4konserwy #polityka #gospodarka
H.....a - @Andreth wyjaśnisz co to ma być za komunistyczny postulat?Aż mi się przypom...

źródło: comment_UQZmRi0sFuKNrjnPRGNpauB1qojewYuD.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hamouma: To niemożliwe, chyba ktoś ich się włamał. Chociaż z drugiej strony jak postulowali podatek dochodowy 75% to na innych polach możliwe, że mają podobne pomysły.
  • Odpowiedz
@czerkies: Widocznie ich praca jest tyle warta,jak Januszowi nałożą jakieś dodatkowe regulacje w sprawie płacy albo liczby przepracowanych godzin to po prostu pozbędzie się zbędnych pracowników,mi to śmierdzi komunizmem i odrażająco wstrętnym socjalizmem
  • Odpowiedz
ukrócenie januszowania że śmieciówkami

@czerkies: czyli jak do tej pory:

- wprowadzony limit kosztów uzyskania przychodów do poziomu drugiego progu podatkowego
- pozostawienie dużo wyższego limitu wpłat
  • Odpowiedz
  • 1
@Hamouma razem ma swoje jazdy, ale domagali się przestrzegania prawa raczej nie jest jedną z nich. I mówię to jako osoba korzystająca x aktualnych interpretacji (w przeciwieństwie do mas, które tracą na tym masę praw).
  • Odpowiedz
@Andreth: A czy ty w ogóle rozumiesz specyfikę umów o dzieło i zlecenia? Jak ktoś przychodzi mi zrobić łazienkę, to mam z nim umowę o pracę podpisywać z 3 miesięcznym wypowiedzeniem?
Zresztą nie każdy chce oddawać państwu 42% w składkach i podatkach, a umowa o dzieło i zlecenia była taką możliwością optymalizowania sobie kosztów, nie chcesz korzystać z jakiś tam socjalistycznych zdobyczy? Płacisz niższy podatek i nie korzystasz.
  • Odpowiedz
@Hamouma oni traktuja pracodawcę jak wroga xD wydoic do cna, bo to przeciez jego psi obowiązek zatrudnic i placic, jeszcze niech placi potezne podatki, no bo pracodawca to bogaty c'nie xD

jprdl co za ludzie
  • Odpowiedz