Wpis z mikrobloga

Mirki, szukam aplikacji na androida którą znam z MIUI w Xiaomi. Chodzi o automatyczne włączanie/wyłączanie bluetooth, wifi, poboru danych o określonych godzinach.
Ktoś, coś?
#xiaomi #miui #android #telefony
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wiskoler: @mawojciech: Lama opiera się głównie na lokalizacji, a mi bardziej chodzi o godzinę. Tasker ma srilion opcji i jest płatny, a jego skonfigurowanie to jakiś kosmos. Szukam czegoś prostego, rozwiązanie z xiaomi było dla mnie idealne.
  • Odpowiedz
@co_mi_tam: Lama jak najbardziej radzi sobie z godzinami, przełączanie po lokalizacji nie jest konieczne. Zresztą, podstawą jest lokalizacja po BTSach, więc "w gratisie" jeśli chodzi o baterię.
  • Odpowiedz
@wiskoler
@mawojciech a jak w lamie ustawić żeby co np godzinę włączył na jakąś minute internet (żeby sprawdzić pocztę itp) a potem na godzinę znów bez internetu.? Jakaś reguła czy co każda godzinę ustawiać daną czynność na minutę?
  • Odpowiedz
@Mikseth np event wyzwalany "on boot", polegajacy na wlaczeniu transferu, do tego kolejkowane wylaczenie transferu z opoznieniem 1min, wlaczone powtarzanie co godzine.
Niestety jestem na tel. zastepczym i akurat nie mam jak skopiowac takiego eventu. Jutro z komputera moge wyciagnac.
  • Odpowiedz