Aktywne Wpisy

Graner +11

BadBoyIndygo +3
Krótka historia o moim powolnym odzyskiwaniu wiary w młodsze pokolenie:
Zaprosiłem dzisiaj do siebie siostrę kolegi, bo chciała mi się odwdzięczyć za to, że ostatnio bezinteresownie zawiozłem ją i odebrałem z domówki, gdy mnie o to poprosiła. Jej odwdzięczenie mi się polegało na wspólnym zjedzeniu kolacji, którą przygotowała i spędzeniu czasu - to nasza pierwsza taka "intymna" rozmowa. Nawet przez myśl nam nie przeszło nic innego, bo znamy się ponad dekadę i pamiętam
Zaprosiłem dzisiaj do siebie siostrę kolegi, bo chciała mi się odwdzięczyć za to, że ostatnio bezinteresownie zawiozłem ją i odebrałem z domówki, gdy mnie o to poprosiła. Jej odwdzięczenie mi się polegało na wspólnym zjedzeniu kolacji, którą przygotowała i spędzeniu czasu - to nasza pierwsza taka "intymna" rozmowa. Nawet przez myśl nam nie przeszło nic innego, bo znamy się ponad dekadę i pamiętam

http://www.wykop.pl/link/3708333/lubelskie-dni-informatyki-2017/#voters
#afera #moderacjacontent #moderacja
źródło: comment_RAImRtpYF551dfW6RgHQKbFnLxRmLr22.jpg
PobierzAle że Bordowi trafili do botnetu ...
A z takich mi znanych osób to wuja też
Maniek Ty tam uważaj bo jestes u mnie podejrzany jako bot :)
zakopujesz czasami prawie 1000 znalezisk w miesiąc
Ja zakopałem 154 przez 2 lata
śmiej sie śmiej ale Maniuś jestes w top10 grabarzy wypoku
:D
@Dorrek: Problem z API wykluczyliśmy, z całą pewnością nie jest to również wyciek bazy. Obecnie wspólnym mianownikiem wszystkich przejętych kont są banalnie proste hasła - od rana przepytujemy właścicieli kont. Dlatego przypominam, że hasła w stylu "d--a123", "qwerty" czy hasła, które podobne są do loginu konta, to nie jest dobry pomysł - niezależnie od serwisu, w którym je stosujecie.
no i też jest tak, jak @Dorrek pisze, niektórzy mieli niezłe hasła, a i tak padli ofiarami
no i co innego jakby ktoś obcy zalogował się na 5 kont ze słabym hasłem, ale to wszystko dzieje się na dużą skalę i tych kont jest bardzo dużo, niektóre rzadko używane,
@PyraPrzeznaczenia: Okrągłego stołu nie mamy, jest owalny. Ale pozostałe rzeczy się zgadzają ;-)
To miło że fajna laska z teamu jest w weekend, ale gdzie sysops? Macie w ogóle taki dział?
24 godziny reakcji admina to jakiś smutny żart albo strona klasy w gimnazjum, a nie portal udający przodujący w Polsce.
Dalej masa kont
@a__s:
1) to w sumie też wasza wina że wasz #programista1k nie założył blokady na takie
@safehouse: Pierwsza reakcja miała miejsce już wczoraj. Od wczoraj też rozmawiamy z właścicielami przejętych kont i ustalamy wszelkie przydatne informacje.
@a__s: i nikt z was nie wpadł na pomysł aby przykleić taką wiadomość?
nie macie mechanizmu "sticky" na cały portal? to weźcie skina z prażubra, wywalcie żubra i dajcie