Wpis z mikrobloga

Krótka historia o moim powolnym odzyskiwaniu wiary w młodsze pokolenie:

Zaprosiłem dzisiaj do siebie siostrę kolegi, bo chciała mi się odwdzięczyć za to, że ostatnio bezinteresownie zawiozłem ją i odebrałem z domówki, gdy mnie o to poprosiła. Jej odwdzięczenie mi się polegało na wspólnym zjedzeniu kolacji, którą przygotowała i spędzeniu czasu - to nasza pierwsza taka "intymna" rozmowa. Nawet przez myśl nam nie przeszło nic innego, bo znamy się ponad dekadę i pamiętam kiedy miała osiem lat i pokazywała mi swoje rysunki przeróżnych zwierzątek ʕʔ

Powiem Wam szczerze, że jestem w szoku tego jak jej dziewiętnastoletni umysł odbiera rzeczywistość i że wyrosła z niej bardzo rozsądna młoda dziewczyna, jeszcze nie kobieta. Lwią część naszej rozmowy stanowił dyskurs o stanie ludzkich uczuć i tego jak siebie traktujemy i nie potrafimy szanować poglądów i samego jestestwa drugiego człowieka. Dyskutowaliśmy też o tym jak social media zepsuły, a raczej wypaczyły nam to jak wygląda i czego oczekuje każda z płci oraz ogólnej kondycji ludzkich umysłów przećpanych wirtualnymi bodźcami.

Nie kryje mojego zaskoczenia jej podejściem i pryzmatem, przez który patrzy na świat. Jestem z niej dumny, że zamiast prowadzić hedonistyczny tryb życia, mimo jej naturalnych predyspozycji, woli uciekać w takie rozkminy bezstronnie oceniając to co nas otacza. Mam już bardzo zmęczony umysł tym wieczorem, ale w czasie gdy ona bierze prysznic chciałem się z wami podzielić tym, że dzięki niej odzyskuje wiarę w młodsze pokolenie.

#rozowepaski #niebieskiepaski
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BadBoyIndygo: no typie, ona chce Segz.
Ma ci wleźć do łóżka żebyś zrozumiał?
Typie, przedstawiam fakty:
Przyjechała do ciebie laska, zrobiła kolację, gadała na pseudo mądre tematy żeby ci zaimponować i zostaje na noc.
Matematykę pozostawiam tobie.
Wołaj rano.
  • Odpowiedz