Aktywne Wpisy
LilaRogue +21
Hej, orientujecie się, czy istnieje jakaś książka/internetowy poradnik/cokolwiek, który zbiera wszystkie najważniejsze informacje dla przyszłych ojców? Z niebieskim staramy się o potomstwo i nie ma on pojęcia o dzieciach ( ͡° ͜ʖ ͡°) chodzi mi o takie rzeczy, jak wszelkie formalności po narodzinach, w trakcie dorastania (szkoła etc.), kwestie wychowania, na co zwracać szczególną uwagę, jak się zachowywać, jakie zabawy stosować na jakich etapach, co zabezpieczyć w domu

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ile rozsadnie bylo by wydac na auto zarabiajac 17-20 netto + zona jakies 13-15 netto? Mysle nad czyms za 200-250 tysiecy i powyzej 300km koniecznie z automatem. Zawsze chcialem miec mocne auto, aktualnie dieselek z nieduzym przebiegiem po chipie na 200koni wiec cos tam jedzie. Zastanawiam sie nad Mercedesem E53 AMG albo BMW. Kosztow stalych w domu bedzie jakies 2500-3000zl plus zarcie. Raczej oszczednie zyjemy, bo wszystko mamy. Nie zjedza mnie koszta utrzymania tych aut? Zeby sie nie okazalo, ze dwie wyplaty bede musial wylozyc na serwis :) Lepiej wziac leasing czy kupic w kredycie, wplacic 150kola a reszte splacic? Nie znam sie na metodach finansowania bo swoj ostatni bralem za gotowke. #motoryzacja #samochody
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
Ile rozsadnie bylo by wydac na auto zarabiajac 17-20 netto + zona jakies 13-15 netto? Mysle nad czyms za 200-250 tysiecy i powyzej 300km koniecznie z automatem. Zawsze chcialem miec mocne auto, aktualnie dieselek z nieduzym przebiegiem po chipie na 200koni wiec cos tam jedzie. Zastanawiam sie nad Mercedesem E53 AMG albo BMW. Kosztow stalych w domu bedzie jakies 2500-3000zl plus zarcie. Raczej oszczednie zyjemy, bo wszystko mamy. Nie zjedza mnie koszta utrzymania tych aut? Zeby sie nie okazalo, ze dwie wyplaty bede musial wylozyc na serwis :) Lepiej wziac leasing czy kupic w kredycie, wplacic 150kola a reszte splacic? Nie znam sie na metodach finansowania bo swoj ostatni bralem za gotowke. #motoryzacja #samochody
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim

Kenda Kwest
Rubena Flash
Rubena Sepia
Którą z nich brać głównie na drogi asfaltowe i czasem kostkę? Głównym warunkiem jest wytrzymałość na wagę, o ile 2 i 3 mają 120kg to nie wiem ile ma Kenda, a będzie dość duże obciążenie przez bagaże.
1
2
Czym się różnią w/w piasty? Oprócz ceny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rower i tagnę #szosa bo bardziej "fachowy" tag i pewnie więcej osób się zna na sprzęcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sumie jeszcze jedno xD
Sigma BC 8.12 czy Sigma Baseline 1200 ?
Te piasty na 90% nie różnią się niczym, ta z "32" w nazwie to pewnie ciut nowsza wersja.
1200 pokazuje temperaturę, może być jakaś minimalna różnica w wielkości ekranu ale nie pamiętam który większy -
Rozważ jeszcze 7.16 - nowa wersja 8.12, ma ciut większy wyświetlacz o lepszym kształcie (podłużny a nie kwadratowy) - ale to wszystko bardziej kwestia gustu, wszystkie na pewno
A jak myślisz którą z tych dwóch mitasów brać? Ta bardziej bieżnikowana będzie się dużo gorzej toczyć? Wydaje mi się że te klocki wystają na tyle że
źródło: comment_U3Va21p78Subqzn0ZsNC83gU13pklIw7.jpg
Pobierz2 Kapcie jak była jeszcze w dobrym stanie i około 5 kapci pod koniec jej żywota.
Ważę 100 kg.
Od tamtej pory użytkuję continentale z solidna wkładką antyprzebiciową i w koncu jestem happy - zero kapci, przebiegi dwa razy większe.
Sepia ma bardziej uniwersalny bieżnik, przy dobrym ciśnieniu (pow. 3 bar) i niedużym obciążeniu te boczne klocki nie powinny w ogóle dotykać podłoża bo opona będzie jechać właśnie tym gładkim środkiem, a boki będą "włączać się" jak wjedziesz w miękkie podłoże.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora