Wpis z mikrobloga

Można Kaczyńskiego nie lubić, ale nazywanie go "szeregowym, zwykłym posłem" to niedomówienie.

@Siotson: ale jest to zgodne z rzeczywistością - nie pełni jakiejkolwiek oficjalnej roli, więc nie jest ani marszałkiem, ani premierem, ani ministrem... tylko i wyłącznie posłem.

Jest szefem partii rządzącej, a poza tym politykiem, którego przeciwna strona (PO, N, GW, TVN) tak nienawidzi, że od wielu lat wpajają ludziom tę
  • Odpowiedz
porównujesz szeregowego posła do przewodniczącego Rady Europejskiej?

@Xizor: @Goofas: Naprawdę myślicie, że Kaczyński to zwykły poseł? XD Przecież to najpotężniejsza osoba w kraju. A tusk to zwykły pionek jak np. Duda.

To tak jak w Rosji. Nie ważne, czy Putin będzie prezydentem czy premier, bo zawsze będzie najważniejszą i najpotężniejszą osobą w Rosji, reszta to pionki.
  • Odpowiedz
od widać, że mam do czynienia z gimbusem.

@Siotson: Pudlo, "xD" może być jedyną reakcją na sugerowanie mi, że zależy mi na śmierci Naczelnika.

a ja wolę, by chronieni byli ci, którzy powinni być chronieni. Czyli ci, którzy
  • Odpowiedz
Przepięknie się zaorałeś własną ignorancją i zaślepieniem, lemingu. :)

@Jaraz: Bo ty tak napisałeś? Spoko neuropku. idż biegnij kupić książkę Kijowskiego pt. Buntownik.
  • Odpowiedz
Zwykły poseł

@Goofas:
A to już nie gość, który pociąga za sznurki i rozkazuje wszystkim w rządzie, łącznie z prezydentem rzeczpospolitej?
  • Odpowiedz