Aktywne Wpisy
RDiP +5
#ukraina #rosja #wojna
Wykopki jednym słowem, ręce opadają. Nie wiadomo kto wysadził tą tamę bo zarówno ani jednym ani drugim się to nie opłacało, ale już wszyscy od razu, że to Rosjanie na pewno. Nord stream też wysadzili? Bo jednak po czasie wyszły zupełnie inne ekspertyzy. Oj wykopki wykopki. Nie wynosicie żadnych wniosków z historii. Czuję, że większość na tym portalu to Ukraińcy...
Wykopki jednym słowem, ręce opadają. Nie wiadomo kto wysadził tą tamę bo zarówno ani jednym ani drugim się to nie opłacało, ale już wszyscy od razu, że to Rosjanie na pewno. Nord stream też wysadzili? Bo jednak po czasie wyszły zupełnie inne ekspertyzy. Oj wykopki wykopki. Nie wynosicie żadnych wniosków z historii. Czuję, że większość na tym portalu to Ukraińcy...

mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, coś jest na rzeczy i chyba macie racje. Poznałem bardzo fajną dziewczynę, ona 24, ja 32 i zaczęliśmy rozmawiać o naszej przeszłości. Oczywiście, że miała 18 partnerów seksualnych. Od osiemnastki to 3 rocznie i jakoś tłumaczenie "Ale ja mam niską samoocenę i tym sobie ja podnoszę" jakoś na mnie w ogóle nie działa. Rozumiem 5, rozumiem 10, ale prawie 20? W tym tempie to ona do 30 będzie
Mirki, coś jest na rzeczy i chyba macie racje. Poznałem bardzo fajną dziewczynę, ona 24, ja 32 i zaczęliśmy rozmawiać o naszej przeszłości. Oczywiście, że miała 18 partnerów seksualnych. Od osiemnastki to 3 rocznie i jakoś tłumaczenie "Ale ja mam niską samoocenę i tym sobie ja podnoszę" jakoś na mnie w ogóle nie działa. Rozumiem 5, rozumiem 10, ale prawie 20? W tym tempie to ona do 30 będzie

Mam takie pytanie odnośnie adaptacji gotowego projektu domu.
Jaka byłaby przybliżona cena zmian w takim rysunku. Zmiany dość spore..
Mianowicie, zmiana 3 okien na inne/innej wielkości, oraz zaprojektowanie dodatkowego piętra na 1/2 pierwotnej bryły +balkon/taras na pierwotnej bryle. W tym schody, na piętrze mały pokój, łazienka, garderoba i otwarta sypialnia.
Adres projektu - http://projektydomow.domiporta.pl/projekt-domu-fx-1-PZB1011
Nie powiem, bo szukałem już jakiś informacji i cen. Ale rozstrzał był od 1.500zł do 25.000zł
Może ktoś się z Was orientuje w tym temacie. Jakieś sprawdzone tanie firmy?
#budownictwo #budowadomu #budowa #projektowanie #projektydomow
@byrd: Tak już zgłębiałem ten temat, są teraz nowe technologie okien które ograniczają straty cieplne.
idziesz do architekta i mówisz co chcesz, sprawdzone firmy to zasięg lokalny małe biura.
1.Wygoogluj sobie hasło "dom pasywny".
2. Popatrz jakie mają duże okna.
3. Przestań pisać brednie.
@RoBee
@icpanwch Na razie tylko pytam, być może właśnie tak zrobię.
@goras Kleszczów, Łódzkie, na granicy z Śląskim.
Najbogatsza Gmina w Polsce :) Ładnie Ładnie.
Trochę cię zmartwię, ale tego domu tam nie postawisz. Tu masz wypis z planu zagospodarowania.
A z racji kąta nachylenia dachu to możesz kombinować coś jak to: https://i.snag.gy/Q9JV6E.jpg
albo to: https://z500.pl/projekt/1206/Zx145,dom-jednorodzinny-z-garazem-jednostanowiskowym.html
@AndreaGreece
@icpanwch
@synek_
@RoBee
@letitbe
@goras
@sensi
@Qracz3k
@noyken
Nic tak nie weryfikuje planów jak życie, po wizycie w gminie dowiedziałem się że:
- Dach dwu- trzyspadowy
- Nachylenie 20° - 45°
Trzeba szukać innego projektu..