Wpis z mikrobloga

#programowanie #testowanieoprogramowania
Jest tu ktos kto pracuje w pelni zdanie dla zagranicznych firm jako automation tester/QA lub ma takich ludzi w projekcie? Jak ciezko znalezc sensowna oferte (i dostac te prace, a nie tylko znalezc ogloszenie), jakie sa warunki, jaka jest atmosfera w zespole przy takiej pracy?
  • 11
  • Odpowiedz
@A-K-G: @BDJQP: tak, ja znalazłem taka prace ostatnio - ogólnie to dopiero zacznę prace. Ciężko jest, bo masz spora konkurencje (ja mocno się wyróżniam Wiec i tak miałem łatwej), ogłoszenia tak z 2-3 na tydzień, czasem zero, warunki i atmosfera znaczy? Bo co ty chcesz za atmosferę skoro z ludźmi się nie widzisz xD
  • Odpowiedz
@Rabusek: no jezeli dopiero bedziesz zaczynal to nie odpowiesz na to co akurat mnie interesowalo, ale mozesz dac znac jak juz zaczniesz :) czy pracodawca nie ma ludzi, zwlasza full remote QA, za pracownika drugiej kategorii + czy ludzie w teamie w takich firmach tez sa remote, czy tez oni sobie gdzies siedza razem i jak to wplywa na kontakty z ludzmi z pracy.
Jakie miales doswiadczenie wczesniej i na jaki
  • Odpowiedz
@A-K-G: Pracowałem już jako remote QA w nozbe, po prostu miałem półroczną przerwę :)

czy pracodawca nie ma ludzi, zwlasza full remote QA, za pracownika drugiej kategorii + czy ludzie w teamie w takich firmach tez sa remote, czy tez oni sobie gdzies siedza razem i jak to wplywa na kontakty z ludzmi z pracy.

To zależy - w firmach w których ja pracowałem wszyscy byli remote, w tej w której
  • Odpowiedz