Wpis z mikrobloga

Mirki, #cms #wordpress #webdesign #webstuff potrzebuję porady co zainstalować w wordpressie aby wymuszał na przeglądarce klienta/odbiorcy odświeżanie i wymuszał pobieranie całej strony (tak jak CTRL F5) .

Ogólnie mam problem z tym, że strona zamiast "kafelków" z aktualnościami pokazuje 0 (zero) - nie wczytują się. Problem ustępuje gdy odświeżymy CTRL F5.
Próbowałem wygooglać problem - czy to hosting, czy to templatka, czy to przeładowana strona główna, czy niezaktualizowane wtyczki - nie jestem w stanie postawić trafnej diagnozy. Boję się aktualizować wtyczki, bo to strona instytucji i nie może paść a ja nie będę potem siedzieć 5 nocy i odtwarzać strony od zera. Blokuje mnie to także przed zrobieniem backupu. Trochę jestem w kropce/lub w dupie.
Czy ktoś pomoże coś/zasugeruje ?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@support: okazało się że błąd był w admin-ajax.php gdzie polecenie get nie dawało efektów w postaci posta tylko błąd w postaci wyświetlenia 0 . Wtyczka Visual Composer sprawiała problemy. Człowiek, który stronę budował zaktualizował także php na serwerze, wyłączył cache, odświeżył wszystkie wtyczki i całego wordpressa, odchudził zdjęcia wchodzące na stronę startową które obciążały ładowanie i poprawił - wyciął kilka wierszy poleceń w pliku htaccess . Zobaczymy jakie będą efekty.
  • Odpowiedz