Wpis z mikrobloga

mirki pomóżcie rozwiązać problem z laptopem (,)
chciałem se w coś zagrać i podobno mój samsung z i3-2350m, 4gb ram i gt 520mx powinien uciągnąć choćby takie gry jak sleeping dogs, call of duty black ops, battlefield bad company 2, mass effect 3, cs go itd.
a tymczasem na najniższych detalach call of duty 4 nie chodzi płynnie (,)
cs go 800x600 najniższe detale i 15 klatek
nie jestem wymagający, ale jak na necie piszą ludzie że im fajnie chodzą gry 5 lat młodsze to mi smutno
Samsung 300E5Z-S02RS - to chyba to.
dodam że na procku jest intel 3000 i on chyba działa na pulpicie (ale włączając gry zawsze zaznaczam "uruchamiamianie z procesorem graficznym Nvidia") pomocy
#informatyka #komputery #pomocy :(
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fexxer: Jak teraz tak patrze to ta karta graficzna to takie troche g---o niewiele lepsze od integry. w porównaniu do 820m czy nawet 920m to jest 1/4 mocy a nawet 1/5 a na 920m ledwo da się co grać.
  • Odpowiedz
@ninetyeight: no to nowe gry nie pójdą - chciałem pokazać kontrast tylko jak bardzo jest ta karta słaba i dzisiaj masz teź te 920 które w sumie są bo są ale gry stare na tym tylko chodzą. Gry powinny chodzić sprzed zakupu lapka. Nie masz systemu zaśmieconego ? Popatrz co chodzi w tel wyłacz wszystko co zbędne włacznie z antywirusem.
  • Odpowiedz
@ninetyeight: upewnij się czy gry się odpalają na tym 520 a nie integrze. Zostaw włączony HWMonitor podczas grania i sprawdź max temperatury. Ściągnij Msi Afterburner i podczas gry monitoruj zegary by sprawdzić czy nie ma throttlingu
  • Odpowiedz
@ninetyeight: kiedy ostatnio go czysciles i wymieniales paste? ja ostatnio pierwszy raz po 6 latach i bylem w szoku jaka jest roznica. poza tym laptop to laptop, mi na stacjonarce wyskakuje komunikat ze komputer nie spelnia minimalnych wymagan gry, a gra chodzi lepiej jak na lapku:p

jest duzo filmikow na yt jak usprawnic system, te metody tez robia robote polecam;D
  • Odpowiedz