Wpis z mikrobloga

Śmiejecie się, ale @wysprzeglik czysto teoretycznie ma rację. Z tego co kojarzę uzyskanie dostępu do informacji lub sieci do której nie ma się uprawnień to włamanie, nie ważne czy trzeba było złamać hasło, czy hasła nie było założonego.

Ale wiadomo, że w praktyce trzeba by zacząć od tego, że nie ma dużych szans by ktoś był pociągnięty do odpowiedzialności za coś takiego jak wydrukowanie kartki, a co dopiero by komuś to udowodniono
No nie wiem, osobiście nie widzę w tym nic zabawnego. Przez takich "HEHEHE ŚMIESZKÓW" wszędzie musisz zakładać hasła, na drukarce, na routerze, na telefonie, na laptopie bo jeden z drugim wielki "HAKER" ma zabawę. Bo nie ma hasła to znaczy ze twoje jest i możesz używać? Zapchać kolejke drukowania jakimiś #!$%@? tekstami? Ze masz pozwolenie na korzystanie? A może reklamacje dla klienta chciała wydrukować a ty swoimi debilnymi heheszkami wkurzasz kilka osób
@wysprzeglik:

mam nadzieje ze policja potraktuje to jako włamanie do sieci

weź mi tylko wytłumacz jak można się włamać do czegoś, co jest kompletnie niezabezpieczone? Policja miałaby z tego niezłą bekę gdyby wyszło, że jest zgłoszenie włamania, a zgłaszający nie zabezpieczył swojej infrastruktury

Auchan to nie warzywniak pod blokiem, wszystko jest logowane i monitorowane.

aha, w takim razie to ich logowanie i monitorowanie to jakiś #!$%@? żart, skoro przechodzą do prządku
Śmiejecie się, ale @wysprzeglik czysto teoretycznie ma rację. Z tego co kojarzę uzyskanie dostępu do informacji lub sieci do której nie ma się uprawnień to włamanie, nie ważne czy trzeba było złamać hasło, czy hasła nie było założonego.

Ale wiadomo, że w praktyce trzeba by zacząć od tego, że nie ma dużych szans by ktoś był pociągnięty do odpowiedzialności za coś takiego jak wydrukowanie kartki, a co dopiero by komuś to udowodniono
@wysprzeglik: @obsess: Nie wiem czemu jadą po wysprzęgliku, ale jako osoba trochę obeznana w tym artykule potwierdzam. Nie trzeba nic złamać. Podpięcie się pod urządzenie, które z definicji nie jest ogólnie dostępne (fakt, że możesz się podpiąć wynika ze zwykłego niedopatrzenia) również jest łamaniem prawa.

I nie ma tu znaczenia jak bardzo absurdalne to wg was jest i co sobie myślicie. Prawo jest prawem. Jak mówi artykuł "każdy kto bez
@wysprzeglik: chce uprzejmie wszystkim oglosic ze wysprzeglik to pedał. Jego matka jest pedałem, ojciec jest pedałem oraz wszyscy dziadkowie byli pedałami. Nie doszło do zadnego wlamania do zadnej sieci bo nie zostały złamane zadne zabezpieczenia. Podkreślę przy okazji że nie doszło do włamania w tym przypadku. To nie oznacza ze mozna podpinac sie zawsze wszedzie tam gdzie np przypadkowo nie ma hasla - bo to daje ogromne pole możliwosci dla zaitnienia