Wpis z mikrobloga

Mirki spod tagu #webdev #informatyka mam ciężki problem z którym nie mogę sobie poradzić...
Mam stronę na #wordpress , i nagle dostałem komunikat > Fatal error: Out of memory (allocated 257687552) (tried to allocate 31 bytes) in /wp-includes/formatting.php on line 4295 - zapchało mi pamięć PHP, zwiększyłem limit przez pliki w wordpressie, przez php.ini oraz .htaccess lecz nadal nie bangla. Serwer w home, php 7. Miał ktoś podobny problem? A może idzie jakoś oczyścić pamięć php bez wyrządzania szkód? (,) #pomocy
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@factorys: możliwe, jak można to zdiagnozować? wydaje mi się że zapycha tą pamięć przy próbie złożenia zamówienia, używam wtyczki do dodatkowych pól produktu i być może to właśnie ona zawodzi, tylko nie mam pomysłu jak to zdiagnozować...
@TwigTechnology: woocommerce, TM Global Extra Product Options i kilka innych ale te są najprawdopodobniej odpowiedzialne za zapchanie pamięci
@viruzzet: próbowałem, nie pomogło (,)
  • Odpowiedz
@Folgowsky:
Na 99% jakaś wtyczka daje ciała.
Najlepszy sposób żeby to zdiagnozować to wyłączyć wszystkie wtyczki i zobaczyć czy dalej wyskakuje błąd.
Jeśli nie to włączaj po kolei po jednej czy po dwie wtyczki aż problem się pojawi - w ten sposób namierzysz winowajcę.
  • Odpowiedz
@Folgowsky: przekraczasz ram. Na współdzielonych hostingu masz limity przez admina zrobione i żadnym php.ini czy ini_set nie zwiększysz go jak masz już sufit. Zgraj sobie lokalnie to i sprawdź kiedy zużycie ramu rośnie
  • Odpowiedz