Wpis z mikrobloga

@KeepCalm: o dokladnie, moj znajomy za kolo dwumaoswe i jakis bajer od sprzegla, ktory pozwalal tylko na 2 biegu jechac Mondeo III wydal 8k zl i auta przez ponad poltora miesiaca nie mial. Sama diagnoza ponad tydzien u niego trwala aby wylapac co i jak.

Sam kupilem auto za 2,5k z wiadoma wymiana uszczelki pod glowica - za 1,5k zrobili wymiane uszczelki, polerke etc, wymiane rozrzadu i oleju i od tych
@ZasilaczKomputerowy: a ja remontowałem i była to kosztowna nauczka. U mnie głowica pękła, więc uszczelka "przy okazji". Po paru miesiącach okazało się, że kupiłem #!$%@?ą głowicę i mimo ~3kzł dalej była kupa. Za tyle faktycznie bym miał silnik z przekładką.
@grzech_u: też tego nie rozumiem xD Z planowaniem głowicy i małym remontem można się 2-3k zamknąć, a samą uszczelkę w niektórych autach u odpowiedniego cytryn&gumiak mieć zrobioną poniżej 1000.
@geuze: To zależy od wartości samochodu. Co innego robić taką uszczelkę w samochodzie za 5k, a co innego za 50k. Znajomemu walnęła w civic 5 1.3 silnik. Auto warte ok 3k, a naprawa wychodziła mu ok 1,5k.
@grzech_u: E tam uszczelka. Zawsze to można #!$%@? cały silnik jak w rozrząd wpadnie Ci pasek od wspomagania, czy innego gowna ( ͡° ͜ʖ ͡°) polecam peżota 406 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@grzech_u: też tego nie rozumiem xD Z planowaniem głowicy i małym remontem można się 2-3k zamknąć, a samą uszczelkę w niektórych autach u odpowiedniego cytryn&gumiak mieć zrobioną poniżej 1000.

@geuze: moja auto tyle kosztuje xD