Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że w jakichś zawodówkach i podobnych szkołach jest dużo ładnych lasek, a kujonki w liceach w dużej części nie grzeszą urodą? Takich przykładów jest dużo, np. moje koleżanki, oczywiście najładniejsza z nich zazwyczaj bredzi bez sensu, z tymi "brzydszymi" da się gadać godzinami na ciekawe tematy. Co myślicie mireczky?
#gownowpis #rozkminy #rozowepaski
  • 9
@Rules: przyznam, dziwnie. w zespole szkół, do którego chodziłem (liceum+technikum) to w LO były takie loszki, że na przerwach (wspólne korytarze etc.) kolesiom spodnie mózg uciskały. za to w okolicznej zawodówce 100% uczniów to byli kolesie, których dziś zwałoby się sebixami
@Rules: bo ładna nie musi dużo myśleć, mąż ją utrzyma, natomiast brzydka takiego komfortu już nie ma i MUSI być bardziej ogarnięta, bo jak jest brzydka I DO TEGO głupia, to już zupełnie pies z kulawą nogą nie dotknie. Więc częściej te mniej atrakcyjne idą do techników (bo są zdecydowane co chcą robić, chcą mieć papier w ręku), ładne idą gdziekolwiek. A liceum to mimo wszystko każde inne, tu zasady ni
@slvk: @wdroge: no ale wiecie o co mi chodzi ziomki, mądrość+brzydota i chodzący seks+tępota. U mnie dziewczyna z najlepszymi ocenami w LO była 0,5/10.
@Ks_Robag: myślisz że one zdają sobie z tego sprawę już przy wyborze szkoły średniej i myślą takimi kategoriami? Jak jest ładna laska to myśli sobie "ee ja to w sumie nie muszę się wysilać umysłowo, nadrobię facjatą i figurą"? Ciekawa teoria.
@Rules no bo chodzi o to że ładne dbają tylko o swój wygląd dlatego są ładne a te mądre najzwyczajniej w świecie nie przywiązują aż takiej uwagi do wyglądu nie chcą ? Nie mają czasu ? Nie wiem. Znam dużo co są i ładne i mądre ;)
@Ks_Robag: niby tak :D Dziś mnie naszła taka rozkmina bo przypomniałem fryzjerkę do której chodziłem i naprawdę była mega ruchable, ale jak pierwszy raz otworzyła do mnie buzię to #!$%@? bombki strzelił. Dodatkowo z tego co mówiła nie mogła sobie poradzić z maturą z matmy ;c
@wszedzieinator: nie mówię ze nie ma ładnych i mądrych, ale schemat który przedstawiłem wyżej często się powtarza.
@dedronek: no właśnie, ale dlaczego? :D
@Rules no i to jest smutne że ten schemat się powtarza bardzo często. Moim zdaniem będzie się powtarzał jeszcze częściej przez desperatów którzy dla takich "ładnych" robią wszystko i łatwo owiją ich sobie wokół palca a jak się znudzi to out.