Wpis z mikrobloga

słuchajcie, oddałem laptopa jako rękojmia bo był uszkodzony juz podczas zakupy się okazało. zwróciłem go i minęło jakieś 20 dni, dzisiaj dzwonie wysyłaja mi potwierdzenie przelewu i mówią że dzisiaj dojdzie przelew.
ja im na to #!$%@? to nie moje konto i nie moja transakcja debile.
ok przepraszamy - w ciągu kilku dni zostanie ponownie wysłany przelew.

CO MOGĘ im zaszkodzić żeby zrobili ten #!$%@? przelew OD RAZU, jakieś pismo? przetrzymują moje pieniądze od ponad 20 dni i jeszcze mi mówią że dostanę kasę ZA KILKA DNI ?! jestem #!$%@?

#prawo #poradyprawne #kiciochpyta #handel
  • 8
@Pisq: do jasnej cholery ile można powtarzać że UOKiK nie zajmuje się takimi sprawami, tylko ZBIOROWYMI naruszeniami między innymi
aha od razu powiem, sklep LORIEN z Warszawy, Marszałkowska, zabawki i części komputerowe na allegro również są, OMIJAĆ Z DALEKA
mówię przez telefon proszę o osobę odpowiedzialną, a gościu się śmieje do słuchawki że Pan Wojtek nie chce podejść do telefonu.
SŁUCHAM #!$%@??! co to za dziecinada ?!
"(...) o pomoc do UOKiK można zwrócić się wówczas, gdy naruszone zostały zbiorowe interesy konsumentów tzn. gdy bezprawna praktyka dotyczyła i dotyczy potencjalnie dużej, nieograniczonej liczby osób. Na przykład nieprawidłowy system obsługi klientów"

Biorąc pod uwagę opisywane przez @ShpxLbh sytuacje to myślę że sprawa swobodnie podchodzi pod UOKiK. Wątpię żeby taką obsługę oferowali tylko jednemu wykopkowi.
@ShpxLbh: Lorien, chryste... Jaki oni tam mają burdel to głowa mała. Kiedyś, gdy zajmowali się wyłącznie elektroniką, to był dobry sklep z dobrymi cenami i supportem. Teraz mają wszystko i im się już powoli #!$%@? bo nie ogarniają. Na święta gubili paczki a jak już zamówienie doszło to okazało się że paczka jest zniszczona. Owinęli po prostu opakowanie folią strecz i puścili kurierem.

Jak chcesz załatwić reklamację to od razu domagaj