Aktywne Wpisy
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
B12477 +19
Camerdineri..
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka
No i niestety, byłam trochę zaspana i nie zgasiłam gazu pod tą patelnią (był ustawiony na minimum) i poszłam do łóżka dokończyć książkę. Nie wiem ile czasu minęło może 15 minut gdy poczułam smród przypalonego tłuszczu.
O kurde, myślę, zapomniałam zgasić gazu, dosłownie wstaje z łóżka i widzę przez szybę w pokoju błysk zapalającej się patelni, biegiem do kuchni, biało od dymu, praktycznie mało co widać, dymiło się jak nie wiem, patelnia płonie wysokim płomieniem, nie tylko w środku, ale także na zewnątrz.
O----a!.jpg
Najpierw do okna, otworzyć bo się uduszę, dym mnie gryzł jak nie wiem w gardle. Po chwili otworzyłam okno, oczywiście po drodze zgasiłam ogień pod patelnią. Co robić? Oczywiście wiem, że tłuszczu nie gasi się wodą, sól! Do szafki z solą, sypnęłam, niewiele pomogło, jarała się po bokach. Do łazienki po stary ręcznik, rzuciłam na patelnię, która znów się rozjarała bardziej i kit.
Ściągnęłam ręcznik, znów buchnął ogień. CO ROBIĆ? A gdyby tak combo? Rzuciłam ręcznik jeszcze raz na patelnie i odkręciłam wodę w umywalce, a potem zalałam wodą... Oczywiście trochę buchało po bokach, ale się zgasiło... Oczywiście w panice nie wpadłam na to, żeby przykryć patelnie pokrywką, która była na szafce... Co się najadłam strachu to moje. Straty - jeden spalony ręcznik, jedna patelnia, lat 3, zapach spalonego oleju w całej okolicy, głównie w kuchni ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jak to kurde trzeba uważać co się robi ( ͡° ʖ̯ ͡°) Obrazek poglądowy, żeby nie było, że foty robiłam.
#pozar #przygodyxandry #gotowanietomojapasja
@Zdzisiu1: No ostro było ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@xandra: Spoko, jak robię chruściki co cały blok czuje olej który utrzymuje się jeszcze przez 2 dni na klatce i 5 w mieszkaniu da się przeżyć ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przynajmniej masz okazję na wymianę patelni i nauczkę
@mariecziek: Też mało fajnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)