Wpis z mikrobloga

@aksnet: poka tą gazete i w czym już klepałeś?
kumpel jeden chwali Diango (python)
firma co u mnie wynajmuje pisze w php (raczej utrzymanie)
a ja pomagałem w apce napisanej w Reacie i nodejs (nie znam się na tm ni #!$%@?)
wiec wszystko się chyba nada
@aksnet: Wykonałbym wersję na nowym Wordpressie, jakiekolwiek kombinowanie jest bez sensu, bo to żadna "apka", tylko glorified blog i robienie tego w sposób uniemożliwiający łatwą zmianę przez szeregowych pracowników to co najwyżej zapewnianie sobie zatrudnienia na przyszłość, a nie prawdziwa robota;)
@aksnet: Możesz prosto pomyśleć - jakiej to dodatkowej funkcjonalności potrzebuje ta gazeta, żeby to uzasadniało zmianę platformy bądź stworzenie nowej? Zagadnienie portalu z artykułami tekstowymi jest dobrze rozpracowane od parunastu lat i nie wydaje mi się, żebyśmy dokonali na tym polu jakiejś ekstremalnej innowacji klecąc od nowa portal na modnych frameworkach.
@aksnet:

Nie polecałbym WP do robienia czegoś co mocno wykracza poza standardowy CMS... nie porywałbym się nawet na budowanie za pomocą WP zbyt zaawansowanego CMS-a.

Ale portal regionalny, wydaje się być dosyć standardową rzeczą. Dużo większe rzeczy stoją na WP i mają się dobrze. Z resztą do tego WP został stworzony - w założeniu miał być platformą blogową. A czym jest serwis regionalny, jak nie rozbudowanym blogiem?

WP ma złą sławę
@aksnet: Ja zawodowo zajmuję się tworzeniem sporych aplikacji od podstaw i koledzy dobrze mówią, napisanie drugiego wodrpessa w krótkim czasie jest niemożliwe przez jedną osobę, albo napiszesz strimi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niezależnie czy będziesz grzebał w symfony, laravelu, angularze czy reacie.

Wordpress wydaję się najlepszym rozwiązaniem właśnie dlatego, że to system blogowy no i jest dosyć łatwy. Mimo wszystko jeśli strona działa, to zajmij się po
@aksnet: Ja polecam Drupala ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tylko do tego potrzeba kogoś odpowiednio otrzaskanego w Drupalu i tworzeniu skórek do niego.

Drupal + dobrze przemyślana struktura + dobre role uprawnień = miłość
@aksnet: Napisz na pw adres to może coś doradzę.
Skoro stoi na WP to połatać, zaktualizować i dopracować wp bo dodawacze treści są przyzwyczajeni.
Do tego zapewne dorobić AMP oraz przystosować pod fb instant articles. Poza tym jest to cms stworzony do właśnie takich newsowych zastosowań (choć może nie na większą skalę, ale bywa wykorzystywany w większych zastosowaniach).

Choć tu najlepszym byłoby stworzyć autorski cms szyty na miarę we współpracy (czyt