Aktywne Wpisy
marek2092 +733
Mirki pijcie ze mną kompot, dzisiaj o godzinie 9:37 rano stałem się poważnym mirasem i zostałem ojcem..
Standardowo wychowam jak swoje ( ͡º ͜ʖ͡º)
#ojcostwo #chwalesie #dzieci #porod #rodzicielstwo
Standardowo wychowam jak swoje ( ͡º ͜ʖ͡º)
#ojcostwo #chwalesie #dzieci #porod #rodzicielstwo
VOC1602 +11
W co rząd powinien inwestować w pierwszej kolejności
- ścieżki rowerowe 9.5% (119)
- duży port lotniczy w centrum kraju 28.5% (356)
- trasnport rzeczny 4.6% (57)
- drogi lokalne 4.3% (53)
- autostrady 7.4% (92)
- metro i węzły transportowe 5.1% (63)
- obwodnice 7.4% (92)
- rozbudowa pasów na lotniskach 1.5% (19)
- porty morskie cargo 9.0% (112)
- koleje dużych prędkości 22.8% (284)
source: http://www.anandtech.com/show/11202/amd-announces-ryzen-5-april-11th
Ryzen R5 1600x i 1500x in trash it goes, wydajnosc w grach duzo gorsza niz 1700 nawet po wylaczeniu SMT, a mozliwosc podkrecania taka sama czyli mizerne 4.0ghz (gdy broadwell mogl robic oc do 4.2ghz na 6 core, a i5/i7 mogl robic oc do 4.5ghz+ juz w sandy bridge). Jedyna nadzieja w 1400 ze bedzie miec 4+0 zamiast p--------o 2+2 na jednostce i dzieki temu by duzo lepiej sie krecilo. No i ciekawe czy bedzie sie dalo odblokowac reszte rdzeni na 1400 ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
#amd #ryzen #pcmasterrace #niespieboamdbankrutujepowliimuszepostowac #intel #komputery
Jesteś chory psychicznie że tak ciągle tym AMD spamujesz? AMD nie miało lepszego momentu by wrócić z produktami typu procesor więcej niż 4-rdzeniowy i wyszło im to całkiem nieźle.
Nie jestem fanbojem AMD ale ty wiesz lepiej ;)
R7 nie licząc tego że do gier c-----e porównując do 7700k, to do profesjonalnych zastosowań są podobne co 6/8rdzeniowe i7. Taka prawda i tyle w temacie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie, ja akurat czekałem na R7 tylko po to żeby zobaczyć co to da. W kwietniu i tak będę składał kompa, jak 6/12 będzie tak samo słabe to biorę niewiele droższego (300$ w microcenter) 7700k i w------e ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Fanboje by się kłócili że ryzen jest lepszy i intel płaci innym recenzentom, a ja mam to gdzieś (⌐ ͡■ ͜ʖ
@corinarh: no to albo 4+0 zamiast p--------o 2+2 albo możliwość odblokowania.
Ja od razu biorę R5 1600. Kozak w tej cenie. Aby tylko płyty nieco potaniały, bo słaba dostępność kiepsko wpływa na ceny.
mialbyc a teraz na to wychodzi ze to bedzie najgorszy z ryzenow zaraz po 1500x przez to ze jest to 3+3 a nie
@corinarh: nie będzie. Zysk z szybszych pamięci jest niewielki, chociaż ja i tak będę atakował bliżej 3GHz - zawsze to nieco szybciej:
https://www.purepc.pl/procesory/amd_ryzen_r7_1800x_wplyw_taktowania_pamieci_na_wydajnosc
3GHz i tak działają, więc to aż nadto. Zresztą szybsze pamięci są
@majk3l Taktowanie ogólnie, od zawsze średnio zmieniało wydajność zestawu, ale Ryzeny na wyższych (3200+) taktowaniach wydają się zyskiwać względnie nieco więcej.
I co do płyt głównych i działania 3000mhz+, większość producentów już zaktualizowała biosy. AMD mimo to wystosowało komunikat, żeby korzystać z taktowania 3200 bądź 3500
@Amasugiru: oby tam opanowali technikę i dopracowali wyższe taktowania, bo AMD zawsze przodowało w dziedzinie wysokiego taktowania pamięci. U Intela teraz max do benchów to jakieś 2100 MHz (czyli DDR 4200) przy niskim CL rzędu 11.
No i co najważniejsze w normalnej pracy u Intela też nie wszystkie dzielniki działają. Męczę się przez to jedynie na DDR 3200 na 7700K...