Wpis z mikrobloga

Jestem klientem UPC odkąd tylko przejęli Aster, czyli chyba od 6 lat.
Prawie rok temu skończyła mi się umowa.
Obecnie płacę ok 170 zł za 105 kanałów TV, internet 120Mb/s i nielimitowany tel stacjonarny
Z ciekawości na ich stronie sprawdziłem co mają dla nowych klientów
Pakiet MAX(150 kanałów, internet 250Mb/s, nielimitowany telefon + jeszcze jakieś dodatki) za 159 zł miesięcznie z czego pierwsze 3 miechy za 109 zł. Extra właśnie tego potrzebuje.
Na stronie dla obecnych klientów nie ma promocji jedynie telefon na infolinię.
Na infolinii przedstawili mi super ofertę... Identyczny pakiet MAX, dla mnie za jedyne 194zł bo już jestem ich klientem, i niczego innego mi nie zaproponują.
@UPC_Polska że Wam nie wstyd tak pluć w twarz własnym klientom....

Jestem w trakcie szukania nowego dostawcy. Mirki kogo możecie mi polecić w Warszawie(Praga południe)?
Interesuje mnie taki pakiet jak mam obecnie lub lepszy.

#upc #warszawa #netia #vectra #januszebiznesu
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TenNorbert: To samo jest w multimedii, obecnie mam 6 mb/s i jakieś tam kanały, płacę 112zł i dzwoni pani że za 10 zł dodatkowy potroi mój pakiet czyli za 18mb/s i TV będzie 122zł. Ok myślę, wchodzę na ich stronę a tam co ? Internet stacjonarny 40 zł za 30mb/s i mój pakiet telewizji za 50 zł czyli razem 90zł.
Tak jak piszesz, o nowych klientów dbają o starych zapominają.
  • Odpowiedz
@TenNorbert: Luz, ja za jakiś pakiet kanałów plus 120 internet płacę 70 pln. Jak umowa mi się kończyła to odezwałem się do nich dowiedzieć co mają. Rzucili mi kwotę rzędu 120pln za to samo. Tak więc umowa niby skończyła się jakiś czas temu, ja dalej płacę 70 pln i siedzę cicho :D
  • Odpowiedz
@TenNorbert: @Izyk85: @MichaelT128: @szuwarek-mini: nie prawda, w październiku rezygnowałem z UPC ponieważ ich propozycja była podobna do Twojej. Nie zadzwonił ani razu.
Przeniosłem się na światłowód do Orange.
BTW. Moi rodzice są od zawsze w TP/Orange. Nigdy nie dostali gorszej propozycji niż przy poprzedniej umowie a jeżeli kwotowo była taka sama to przynajmniej dostawali jakiś gównoprezent (drukarki, dyski etc.)
  • Odpowiedz
@TenNorbert: ja płace 55 zł za 105 kanałów i internet 120 ;). Do niedawna płaciłem 70 za sam internet 60 mb. Skladaj wypowiedzenie umowy czekaj az konsultant zadzwoni i najwazniejsze to powiedz ze masz konkurencje u siebie orange, vectra itp to coś ci zaproponuje. Poczytaj forum użytkowników upc, gdzieś podają możliwe promocje do uzyskania dla obecnych klientów by ich utrzymać, ja dostałem prawie najlepszą. Ty byś mógł płacić bodajże 60
  • Odpowiedz
@TenNorbert: Nic nie chcę mówić ale ładnie się dajesz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Za to samo co teraz masz normalnie płaci się 99 zł, a niektórzy co brali umowy wcześniej mają to za około 90 zł.
  • Odpowiedz
@TenNorbert: Podpisywałem umowę także w 2015 i miałem to samo tylko internet 60. Wszystko za 79 zł.
Dostałeś już podpowiedzi co masz robić. Przejdź na podane forum i dowiesz się o co chodzi. Poznasz ceny oraz regulaminy. W skrócie wypowiesz umowę z miesięcznym czasem wypowiedzenia. UPC będzie dzwoniło parę razy aby się dogadać i zatrzymać cię jako klienta. Ty natomiast znając ceny z podanego forum będziesz mógł się targować powołując
  • Odpowiedz