Wpis z mikrobloga

@iniacz !mi bardzo posmakowalo mleko sojowe, ale u mnie ciężko jest je dostać, więc koniec końców pogodzilem się z krufką xD

  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Palukczo a kto ich tam wie co w tej Ścieżce jest, ostatnio sie dowiedziałam na kursie z win, że wina raczej nie są wege, bo coś tam z jaj... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@iniacz skład Śnieżki jest ogólnie znany i przebadany. Podaję malejąco: bałwany (bez marchewek), łzy Hajzera (przeciwutleniacz), dowcipy Strasburgera (zagęstnik), aromat identyczny z niemoralnym
  • Odpowiedz
@benzdriver: widziales tego sklad? nie jest mleko migdalowe tylko jakis napoj. w prawdziwym mleku migdalowym powinny byc 3 skladniki: migdaly (i nie 1 czy 2% ale ok 10%), woda, sol
  • Odpowiedz
@iniacz: najczęściej robię migdałowe i z nerkowców. 200-250g orzeszków zalewamy na noc wodą. Rano odcedzamy, możesz obrać ze skórki, ale niekoniecznie. Wsypuję do blendera, dolewam ok 4-5 szklanek wody i miksuję na turbo ok 5min.
Do odcedzania najlepiej użyć gazy z apteki. Z pozostałej papki można zrobić marcepanka albo serek i dodać suszone pomidory i rozmaryn.
W lodówce to stoi 3 dni, więc dla jednej osoby to lepiej częściej a
  • Odpowiedz