Aktywne Wpisy
Wieczny_Prawiczek +117
Co ta dzisiejsza młodzież ma w głowie to ja nawet nie.
Mama mi właśnie powiedziała, że siostra cioteczna +/- 16 lvl z w miarę dobrego domu bo wujek inżynier wysokich napięć, a ciocia pielęgniarka uciekła z domu i znaleźli ją dopiero po dwóch dniach u koleżanki. Dlaczego uciekła? Bo wujek nie pozwolił jej się zapisać na poledance xD
Poledance w sensie taniec na rurze. Wujek stwierdził, że nie będzie ona kręciła dupą
Mama mi właśnie powiedziała, że siostra cioteczna +/- 16 lvl z w miarę dobrego domu bo wujek inżynier wysokich napięć, a ciocia pielęgniarka uciekła z domu i znaleźli ją dopiero po dwóch dniach u koleżanki. Dlaczego uciekła? Bo wujek nie pozwolił jej się zapisać na poledance xD
Poledance w sensie taniec na rurze. Wujek stwierdził, że nie będzie ona kręciła dupą
gharman +146
W Niemczech panika bo cena kebaba osiagnela 34 zl (8 euro). Partie lewicowe zadaja wprowadzenia limitu ceny na kebab na poziomie 22zl.
Brzmi jak the onion? Jednak to prawda.
Tymczasem w Polsce gdzie zarabia sie mniej niz polowe?
- 35 zl to normalna cena za kebab. jak ma sie gastronomianinaczej utrzymac?!?
Polak sie cieszy jak jest drozej, bo to znaczy ze go stac! On jest kuhhh×a kims! Doszedl do czegos! Ma kebaba!
Brzmi jak the onion? Jednak to prawda.
Tymczasem w Polsce gdzie zarabia sie mniej niz polowe?
- 35 zl to normalna cena za kebab. jak ma sie gastronomianinaczej utrzymac?!?
Polak sie cieszy jak jest drozej, bo to znaczy ze go stac! On jest kuhhh×a kims! Doszedl do czegos! Ma kebaba!
Pulpety z marchewką i ryżem w sosie pomidorowym
- 0,5 kg mięsa mieszanego mięsa mielonego,
- 10 dag ryżu,
- 1 marchewka,
- 1 jajko,
- sól, pieprz,
- przyprawa typu jarzynka,
- zioła prowansalskie, bazylia, majeranek,
- kostka rosołowa wołowa,
- mały słoik przecieru pomidorowego.
Sposób przygotowania
1.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
2.
Mięso wyrób z ugotowanym ryżem, marchewką, jajkiem. Dopraw solą, pieprzem i ziołami do smaku. Uformuj pulpety.
3.
3/4 litra wody zagotuj, dodaj kostkę rosołową, wrzuć pulpety, gotuj przez około 10 minut. Wyjmij i osącz.
4.
Do wody z gotowania pulpetów dodaj przecier pomidorowy, dopraw do smaku ziołami i jarzynką. Sos gotuj aż stanie się gęsty. Do gotującego się sosu włóż pulpety, gotuj jeszcze przez 5 minut.
SMACZNEGO!
@Takajedna26: why?