Wpis z mikrobloga

gram już chwilę w Zelde BOTW na #wiiu
i pierwsze dwa spostrzeżenia
grafika ładna, widać że wyciąga ostatki mocy z konsoli lecz wygląda trochę jak kupa
ekran padletu nie jest w ogóle wykorzystywany, ekwipunek używa się na ekranie telewizora
wrzucam pierwszego screena, dalej będę wrzucał w komentarzach
#nintendo #zelda #nintendoswitch #gry
Czupax - gram już chwilę w Zelde BOTW na #wiiu
i pierwsze dwa spostrzeżenia
grafika...

źródło: comment_9Y4Ntc6PV73g0y3a9ZktOJAYMeNpL2Eb.jpg

Pobierz
  • 39
@Czupax: Faktycznie po screenie można wywnioskować, że grafa tutaj kuleje bardziej niż w Twilight Princess HD czy nawet w Wind Wakerze HD xd
A szkoda. Może niedługo sam się przekonam co moje Wii U na to powie. Być może sprawi, że jeszcze bardziej nie będę mógł się doczekać swojej wersji na Switcha :P
@Czupax: Zastanawiam się co się stało po drodze, że gra skończyła w takim stanie. Rok temu na E3, gdzie zrobiła furorę była ogrywana na Wii U i wydawała się wyglądać dużo lepiej...
Ja wiem, że sama fizyka wykorzystuje już sporo możliwości Wii U ale, żeby wszystko wyglądało zauważalnie gorzej nawet od Xenoblade X?
( ͡° ʖ̯ ͡°)

@ReY1990: mi się po prostu wydaję że gra powstawała głównie z myślą o Switchu a WiiU to jedynie dodatek dla fanów i posiadaczy tej konsoli żeby nie poczuli się oszukani
Gra już mi się BARDZO podoba i można w to grać mimo grafiki i spadków fpsów ale skoro to może wyglądać lepiej to jednak skuszę się na Switcha
@ReY1990: bardzo mnie dziwi nie używanie ekranu padletu, na samym początku gry dostajemy tablet który służy za mapę, informacje, ekwipunek który aż się prosi o wyświetlanie na padzie
nie zdziwi mnie jak na Switchu, ekran dotykowy będzie do tego służył ;)
Po wyjściu z przeglądarki i powrocie do gry, gra się zatrzymuje i ładuje z 20s, gdzie we wszystkich grach na wiiu taka czynność jest prawie natychmiastowa
no tak jeszcze na szybko co powiem o grze
gra jest naprawdę duża i aż chce się przeszukiwać i poznawać każdy zakamarek
runy, póki co poznałem zatrzymywanie czasu i magnes, bardzo fajne, pomysłowe rozwiązywanie zagadek
itemki np bronie niszczą się i trzeba zakładać nowe, każdy item ma swoją wartość siły, są np słabsze i mocniejsze pałki
jeszcze raz ciągle spadki fpsów wszędzie :D
dźwięki, muzyka są bardzo klimatyczne
różne typy jedzenia o
Czupax - no tak jeszcze na szybko co powiem o grze
gra jest naprawdę duża i aż chce ...

źródło: comment_cazM06z1YLI3tITIQCBUjfAT7x2vQ1x1.jpg

Pobierz
@ReY1990: widze że też już grasz :D
no do grafiki też już się przyzwyczaiłem, do dropów trudniej :D

wiesz jak zrobić ognisko? bo nie wiem jak dostać się do ostatniej jaskini z runami która jest na zimowym terenie
podpalenie pochodni od ogniska daje ciepło, chyba że jest inny sposób