Wpis z mikrobloga

#programowanie #python #flask #mydevil

Stawiał ktoś flaskowe REST api na MyDevil/Ct8? Nie mogę się dostać na żaden z URLi, pomimo zrobienia wszystkiego zgodnie z instukcją, nie wiem nawet jak sprawdzić czy aplikacja chociaż działa. Ktoś ma doświadczenia z tym hostingiem?
  • 13
  • Odpowiedz
@meohaw: wrzuciłem nowy post, no doszedłem już do że, pewne były nieścisłości między pythonem 2 używanym na ct8 i 3 moim projekcie. Co nie zmienia faktu, że teraz ciągle dostaję w odpowiedzi z servera to:
Incomplete response received from application
---------------------------------------------

I znów problem :/
  • Odpowiedz
Mam python 2.7 w virtualenvie, tak jak w instrukcji kazali, swój kod w kilku miejscach dostosowałem do 2.7 żeby apka się odpalała, i rzeczywiście jak sprawdzam działające procesy to działa, tylko ciągle rzuca tą odpowiedzią
  • Odpowiedz
@meohaw: No właśnie nie wiem czy to problem z apką czy z tym passegenrem co jest na mydevil czy z czymś jeszcze. Wszystkie endpointy odpowiadają, tabele się w bazie utworzyły tylko to gówno :P
  • Odpowiedz
@barteb: Zarezerwuj sobie dodatkowy port przez panel ct8, odpal apkę ręcznie w konsoli na tym porcie, włącz debugi logowanie i cokolwiek tam magicznego jeszcze wymyślisz i potestuj czy działa.

Tylko pamiętaj, żeby odpalić na odpowiednim ipku, a nie localhost.
  • Odpowiedz