Wpis z mikrobloga

Cześć, kupiłem sobie ostatnio pojemnościowy mikrofon krawatowy Boya BY-20. Planowałem jako rejestratora używać telefonu, ale niestety w związku z tym, że to pojemnościówka to dźwięk jest gorzej niż zły. Czy są jakieś alternatywne rozwiązania niż zakup urządzenia typu Zoom H1? Czy H1 w ogóle ogarnia zasilanie dla mikrofonów 3,5mm? Po podłączeniu do GoPro, które daje zasilanie (przejściówka) dźwięk jest imho na dobrym poziomie, ale moja kamera nie ma wejścia jack więc chciałbym rejestrować czymś innym.

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vegat: trza było szukać coś z własnym zasilaniem . Coś takiego np Audio-Technica ATR 3350 a i jeszcze potrzebujesz przejściówki, która Ci rozdzieli 4 pinowego jack na osobne gniazdo słuchawkowe i mikrofonowe
  • Odpowiedz
@laza: Przejściówkę mam - także ten problem odpada. Lepiej zainwestować w lepszy rejestrator (np. ten Zoom) czy te z zasilaniem powinny ogarnąć? Potrzebuję do raczej amatorskiego nagrywania filmów (prowadzę szkolenia i warsztaty) więc szkoda mi inwestować jakichś dużych kwot.
  • Odpowiedz
@laza: ogarnęły, kupiłem ten polecany przez Ciebie, sprawdziłem w boju i jestem bardzo zadowolony. Polecam tego mirka! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz