Wpis z mikrobloga

Czyli ofiara miała "szczęśliwą rodzinę, męża, dzieci, regularnie jeździli na zagraniczne wakacje", a pracowała na cieciówce UW... Halo ziemia, coś mi tu nie bangla.

#warszawa #kryminalne #uw #pieklomezczyzn
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@andot: ?
Zdajesz sobie sprawę, że nawet osoba zarabiająca płacę minimalną w Polsce należy do top 20% najlepiej zarabiających na świecie, a wręcz jest blisko top 10%?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Davos87 +610
Ech, wszedłem na FB na profil ofiary tej okropnej zbrodni, a potem na profil jej męża i tam są zdjęcia z ich wakacji z Tunezji sprzed chyba kilkunastu tygodni. Z dwoma synami ok. 18-20 lat i córką 13 lat. Wszyscy uśmiechnięci, szczęśliwi. Wyglądali na fajną rodzinę. Nawet nie
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: to jest wgl jakiś głębszy problem. Zbiorowa niegospodarność. Co chwilę tutaj czytam, że dla robola to tylko wegetacja i starcza na to, żeby nie zdechnąć z głodu do pierwszego. Kurde serio? Ja jestem zwykłym chamem z magazynu, różowa pracuje w restauracji. W ciągu ostatniego roku kupiliśmy xboxa, nowe telefony, wymieniliśmy część mebli (stół, łóżko, szafa dwudrzwiowa nie jakieś pierdółki). Jak nam się coś spodoba to jedziemy na koncert czy
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
Oczekuję śledztwa dziennikarskiego w sprawie. Wszystkie okoliczności muszą zostać wyjaśnione.
  • Odpowiedz
@andot: mógł mąż lepiej zarabiać, mógła mieć własne mieszkanie w Warszawie więc znaczną część kosztów życia odchodzi, mogła nie zarabiać minimalnej skoro pracowała w najbardziej prestiżowym uniwerku w Polsce. Poza tym c--j cię to obchodzi XD
  • Odpowiedz
@andot jak masz własne mieszkanie to jesteś już, w zależności od metrażu, kilka tysięcy do przodu. Ktoś na minimalnej z mieszkaniem po babci ma do wydania tyle kasy co ktos kto ma 7 na rękę, a z czego połowa idzie na wynajem czy kredyt.
  • Odpowiedz
@parapet235: dokładnie, plus pensja męża, może jakaś pomoc rodziców i można żyć na bardzo wysokim poziomie mimo iż dużo się nie zarabia a że to jeszcze WWA to wątpię aby zarabiała tylko minimalną
  • Odpowiedz