Wpis z mikrobloga

- Janusz pacz no kaczka leci.

Leśnicy znaleźli rannego orła bielika, po przewiezieniu do lecznicy okazało się że zwierzę jest naszpikowane śrutem. To dokładnie ten sam rodzaj śrutu jakim myśliwi strzelają do lisów czy kaczek.

Śruciny jak widać na zdjeciu utkwiły w wielu miejscach, niewiadomo czy da się je usunąć.
#myslistwo #ptaki #zwierzaczki #patologiazewsi
BojWhucie - - Janusz pacz no kaczka leci.
 Leśnicy znaleźli rannego orła bielika, po ...

źródło: comment_vA8Jy4R4RR7HsRDTHO2B8D6nvLbRVMzL.jpg

Pobierz
  • 135
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gimbazjon303: phi! Co tu jest do tłumaczenia? "Słuchaj, tam jest sarenka, albo lew, albo pies, albo sąsiad, sam nie wiem, ale to nieważne. Tym otworem w stronę celu. Tu pociągasz. No pociągnij. JEB. Ale pizło. Trup jest. Fajna zabawa, co Janusz? To polej jeszcze po jednym i idziemy na ambonę. Mam tu takom dwa metry od wielkiej grudy soli."
  • Odpowiedz
@Gimbazjon303: no jasne - ktoś krytykuje myśliwych to jest trolem. Myśliwi to przecież nasz skarb narodowy. Jak kibice. Poza tym, przypominam swoją wcześniejszą odpowiedź (też skierowaną do ciebie, gdy pisałeś o mojej ortografii):

@Gimbazjon303: ty lepiej patrz, gdzie przecinki stawiasz, panie mądralo. Poza tym, to nie jest dyskusja. Nie wymieniamy się argumentami. Przecież wiadomo, po co tu wszyscy siedzimy. BO KAŻDY POLAK MA RACJĘ I JEST SPECJALISTOM OD
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: uważasz, że zabijanie zwierząt nie jest potrzebne do przeżycia, a masz pewność, że jeżeli każdy człowiek na ziemi przestałby jeść mięso na rzecz roślin to pola uprawne na świecie wystarczyły by aby wyżywić wszystkich?
  • Odpowiedz
@Nemeczekes: myśliwi, kolekcjonerzy broni, osoby posiadające pozwolenie na b--ń do celów sportowych.
Poza tym, to znaczna część kłusowników po prostu zakłada sidła, pułapki, linki tak by zwierzę się złapało i przez długie godziny umierało.
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: kiedy mówimy o zabijaniu zwierząt dla rozrywki to naprawdę, kultura wypowiedzi to powinien być twój najmniejszy problem. Ale to też mi uzupełnia obraz waszej mentalności. Naprawdę nigdy nie zastanawiałaś się nad poszukaniem pomocy u psychologa? Nigdy nie zaniepokoiło cię, że czerpiesz przyjemność z zabijania?
  • Odpowiedz
orzeł bielik

@BojWhucie: Bielik to nie orzeł. Należy do rodzaju Haliaeetus, a nie Aquila, jak orły. Kiedy te pismaki się nauczą?
Dodatkowo bielik nie ma nic wspólnego z godłem RP.
  • Odpowiedz
@noitakto dla Twojej informacji każda osoba ubiegająca się o pozwolenie na b--ń musi odbyć badania lekarskie w tym psychologa oraz paychiatre. Do tego ja osobiście chodzę do psychologa i do psychiatry z całkowicie innego powodu.

Wiec czepiles się mojej kultury wypowiedzi gdzie hipotetycznie nazwalam cie idiotą lub mistrzem trollowania ale kiedy spojrzałes na swoje wypowiedzi to "ja moge"? xDDDD
  • Odpowiedz