Wpis z mikrobloga

Zderzak w moim #smart trzyma się na kilku śrubach i czterech spinkach. Trzy spinki zgubiłem już wcześniej, a dzisiaj połamałem tą ostatnią. Jak na złość, nie ma takich w żadnym katalogu spinek samochodowych.

Co robi w tej sytuacji majsterkowicz? Odpala #solidworks, robi szybki projekt i drukuje sobie nowe spinki :D

Kocham #druk3d!
LukaszW - Zderzak w moim #smart trzyma się na kilku śrubach i czterech spinkach. Trzy...

źródło: comment_YS884nnuOSu0F0zTximfgAJXLMdsPp4x.jpg

Pobierz
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@g1b50n: Mnie generalnie ciężko złapać ;) Najczęściej odczytam jakąś wiadomość w telefonie, a później jak siądę do kompa, to zapominam odpisywać ;)

Mam drukarki:
- Zortrax M200
- Flashforge Creator
-
  • Odpowiedz
kolega z mp3store? Pozdrawiam!

@bm31: Dawne dzieje. ;)

Wydrukowanie czterech spinek kosztowało mnie ~60 groszy (+ może z 10 groszy za prąd). Ciężko tu mówić o przepłacaniu
  • Odpowiedz
@FlameRunner: Naciągane argumenty wcale nie są fajne. Nie kupiłem drukarki tylko po to, żeby wydrukować spinki. Korzystam z niej codziennie w najróżniejszych projektach.

Czas. Czas byłby potrzebny także na to, żeby pojechać do ASO po oryginalne spinki. I na pewno nie zrobiłbym tego w pół godziny (tyle zajęło mi modelowanie i druk).

Umiejętności. Tego argumentu w ogóle nie rozumiem. Źle, że umiem sobie wymodelować, czy co? ;) Dostęp do YouTuba
  • Odpowiedz
@FlameRunner: Po prostu nie rozumiem, co chcesz mi udowodnić :) Jak jadę do Poznania do Ikei, to też liczę, że na drogę wydałem 70 zł na paliwo i nie dodaję do tego kosztu zakupu i serwisowania samochodu.
  • Odpowiedz
Mam drukarki:

- Zortrax M200

- Flashforge Creator

- Vertex K8400

- i za dwa tygodnie będę miał oryginalną Prusę i3 mk2

@
  • Odpowiedz
Tak - to jest właśnie velleman.

@LukaszW: I jak wrażenia?
O tyle dobrze że budkę z poliwęglanu mu zrobili, a nie akrylu, ale nie wygląda jakoś mega solidnie, raczej jak kolejna chińska wariacja "jak najtaniej zrobić skrzynkę"
  • Odpowiedz
@LukaszW: Którą z drukarek najbardziej polecasz? Albo wiesz jaka drukarka nada się do w miare precyzyjnych części? Nie musi szybko drukować. W cenie mniej więcej do 1500zł.
  • Odpowiedz
@hrumque: Na początku byłem z niego nawet zadowolony, ale z czasem zaczęły dawać o sobie znać wszelkie kiepsko pomyślane rozwiązania technologiczne. Ogólnie nie polecam.

@pturko: Nie kupisz w tej cenie drukarki, która będzie dawała zadowalającą jakość wydruków. Najtańszą wartą uwagi drukarką jest Prusa i3 mk2 w wersji DIY - ale musiałbyś podwoić swój budżet. Jest to już sprzęt, na którym można uzyskać bardzo ładną jakość wydruków.

@szasznik
  • Odpowiedz