Aktywne Wpisy
M83_ +177
Trzy lata trzeźwości. Oprócz telefonu też zmieniło mi się sporo w głowie.
#alkoholizm #depresja i trochę #silownia #pokazmorde
#alkoholizm #depresja i trochę #silownia #pokazmorde
Oczekiwania #julka vs rzeczywistość be like:
#bekaztwitterowychjulek #logikarozowychpaskow
#przemyslenia #przemysleniazdupy
#bekaztwitterowychjulek #logikarozowychpaskow
#przemyslenia #przemysleniazdupy
#gotujzwykopem
@tptak: jak sądzisz?
#bojowkapiekarska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Chętnie poznam przepis
Ogólnie to ma chleb za zakwasie nie ma jakiegoś przepisu. Miesza się mąkę, wodę, zakwas i sól do odpowiedniej konsystencji i piecze.
Jesli u Ciebie jest bardzo twarda to moze przykryj papierem z gory, ewentualnie czesc pieczenia rob na grzalce jedynie dolnej, albo moze obniz polke na ktorej pieczesz? ewentualnie zmien sklad chleba, tzn uzyj domieszek innego rodzaju ;)
Nasz jest pieczony na pelne ziarna 3 zboza
Temperatura - zbyt niska temperatura zrobi twardą skórę
Wilgoć - brak pary zrobi średnią skórkę
Grzałka górna, termoobieg spowodują szybkie formowanie skórki.
Jeszcze nie ogarniam tak tematu skórki. Generalnie garnki żeliwne lub gliniane dają dobre rezultaty w tej kwestii. Ja teraz uczę się piec na płycie żeliwnej i grzeję tylko od dołu na temperatury koło 240 C - robi się coraz lepiej.