Aktywne Wpisy
Duszeczek +7
Jak oceniacie te buty, są ładne, czy nie?
Różowe też możecie wyrazić swoją opinie, jaka byłaby reakcja po zauważeniu u chłopaka takiego obuwia na nodze.
ODP WAZNE
#rozowepaski #niebieskiepaski #modameska #pytanie #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
Różowe też możecie wyrazić swoją opinie, jaka byłaby reakcja po zauważeniu u chłopaka takiego obuwia na nodze.
ODP WAZNE
#rozowepaski #niebieskiepaski #modameska #pytanie #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
Ładne buty?
- Tak 60.5% (1007)
- Nie 39.5% (657)
m__w +226
#psychologia #pytaniedoeksperta
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
To chyba nie jest tylko jedno lub drugie. Geny można pokonać, albo #!$%@?ć wychwoaniem.
Zastanów się co napisałeś... opisałeś tylko fragment środowiska. Nawet w jednej patologicznej rodzinie, jedno dziecko może wyrosnąć na zaradną osobę, a drugie na nieogara. Geny? Praktycznie te same... czynnikiem nadal pozostaje środowisko w jakim przebywał człowiek... inna szkoła, inni koledzy, inna pozycja w stadzie, inne wzorce....
@sonep:
@heliodorgi: aha, a stało się tak bo? Mówisz właśnie, ze jajko zagrzało sie od przebywania w lodówce bo tam jest zimno.
Nie twierdzę, że nie mogło być jakichś pozytywnych wpływów ze środowiska. Ale tu zaczynamy sie zbliżać w ogóle do podejścia "czy jesteśmy tabula rasa czy nie".
Co do genów, nie określiliśmy bodajże wszystkich odpowiedzialnych za leworęczność a ty
@Naxster: bo na przykład mogło być teoretycznie hipotetyczne dziecko to zmuszone do opieki nad młodszym rodzeństwem... środowiskowo było zmuszone do wytężonego poszukiwania pozytywnych, efektywnych wzorców działania w trudnych sytuacjach...
Nie chcę, przypominam tylko o tym, że nic nie wskazuje na to, żeby zaradność była przekazywana w genach.
@Naxster: zaradność jest uzależniona od inteligencji, ale o
@heliodorgi: A co na to wskazuje? Taki sam brak dowodu. Ba, widze kompletna niespójność:
No nie, bo są powiązane.
Nie mamy nawet kurna definicji zaradności która byłaby spójna. Ja jedynie powiedziałem, że są osoby które mogą ocierać się