Z tego wychodzi, że w PL to nielegalne chyba, że dostanie się pisemną zgodę od operatora, mam racje?
Zastanawiam się czy iść w tym kierunku, czy raczej kupić antenę zewnętrzną GSM i kabel z dachu do routera pociągnąć. Jeśli antena zewnętrzna to jaka? Zależy mi na tym aby ściągał LTE oraz 3G/3.5G (jak zwał, tak zwał). Zasięg LTE mam od Orange super na zewnątrz budynku, jednakże w środku już potrafi ten zasięg zgubić. Co byście polecili?
@kuta_senator: Ale chodzi Ci o zasięg czy o internet? Mówisz o LTE no to do rozmów nie jest potrzebne.
Wzmacniacze z tego co sam widzisz, nie są legalne.
Ale jeśli chodzi o internet, możesz przecież kupić dobrą antenę kierunkową do LTE, gdzieś na dachu, dobrze ustawić i pod router z WiFi i w tedy powinno być ok.
@Mikseth: zależy mi na internecie, chciałbym aby antena wzmacniała zarówno LTE jak i 3G. Jak się nie da aby miała obydwie te technologie to przede wszystkie LTE od Orange.
Przypominam, że na umowie o prace 20 000 zł brutto to tylko 14 000 zł netto i to tylko przez pół roku, bo później wpada się w 32% próg i jest to już 11 000 zł netto. Wynajem w Warszawie to +/- 4 000 zł. Pozdrawiam. #praca #pracbaza #pieniadze #zarobki #warszawa
Są normalnie do kupienia w sklepach typu "nie dla idiotów", ale znalazłem coś takiego: https://www.uke.gov.pl/szkodliwe-wzmacniacze-gsm-13028
Z tego wychodzi, że w PL to nielegalne chyba, że dostanie się pisemną zgodę od operatora, mam racje?
Zastanawiam się czy iść w tym kierunku, czy raczej kupić antenę zewnętrzną GSM i kabel z dachu do routera pociągnąć. Jeśli antena zewnętrzna to jaka? Zależy mi na tym aby ściągał LTE oraz 3G/3.5G (jak zwał, tak zwał). Zasięg LTE mam od Orange super na zewnątrz budynku, jednakże w środku już potrafi ten zasięg zgubić. Co byście polecili?
#gsm #telefonia #internetmobilny #siecikomorkowe #cokupic #pytanie #lte #lteorange #orange #anteny #antena
Wzmacniacze z tego co sam widzisz, nie są legalne.
Ale jeśli chodzi o internet, możesz przecież kupić dobrą antenę kierunkową do LTE, gdzieś na dachu, dobrze ustawić i pod router z WiFi i w tedy powinno być ok.