Aktywne Wpisy
diGIO +69
Niemieckiemu agentowi nie mieści się w głowie, że można prowadzić suwerenną politykę.
Tak to jest jak fajnopolaki wybierają kukolda na premiera.
Widać, że wojna się ma ku końcowi i źle to wygląda dla kijowskiego reżimu, najpierw wyciekło nagranie jak chad Orban sztorcuję kijowskiego narkomana a teraz to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #ukraina #rosja #wojna #polityka
Tak to jest jak fajnopolaki wybierają kukolda na premiera.
Widać, że wojna się ma ku końcowi i źle to wygląda dla kijowskiego reżimu, najpierw wyciekło nagranie jak chad Orban sztorcuję kijowskiego narkomana a teraz to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #ukraina #rosja #wojna #polityka
grzesiecki +161
Pierwszy raz układam płytki, wiem że #!$%@?, ale chcę się pochwalić
#majsterkowanie #zrobtosam #ciekawostki #glazurnik15k #stepujacybudowlaniec
#majsterkowanie #zrobtosam #ciekawostki #glazurnik15k #stepujacybudowlaniec
Babka Medica to podobno Specjalistyczna przychodnia ginekologiczno-położnicza, jednak, jak możemy przeczytać na ich stronie w zakładce "Ginekolodzy", nie każdy ginekolog przepisze pacjentce środki antykoncepcyjne, bo zasłania się klauzulą sumienia.
to jest dramat. dodaję to ku przestrodze, żeby nie tracić czasu na tę przychodnię, a także w ramach ciekawostki.
tutaj link do zakładki:
http://babkamedica.pl/nasi-lekarze-specjalisci/#filter-ginekologia
#medycyna #warszawa #lekarze #lekarz #sluzbazdrowia #babkamedica #ginekolog #neuropa
@paramedic44: i tak dyktuje, bo rynek usług medycznych jest regulowany. Na szczęście. I niestety jak widać za mało regulowany skoro ktoś wpieprza w ten rynek swoje sumienie, które jak wyżej nie wiem gdzie cierpi.
Dla ostrożności proponuje kobietom bojkot wszystkich lekarzy z tej kliniki, ba, całą klinikę.
Jedynym wyjątkiem są stany zagrożenia życia i zdrowia.
Jak bardzo jestem przeciw by klauzula sumienia pojawiała się w podmiotach publicznych tak w prywatnej praktyce może sobie odmawiać jak chce.
Z tego co napisane nikt nie odmawia tam leczenia pacjenta. Antykoncepcja nie jest lekiem.
"Leczenie, terapia, kuracja – szereg czynności medycznych, z użyciem stosownych leków i aparatury, zmierzających do przywrócenia równowagi (homeostazy) organizmu dotkniętego chorobą
http://babkamedica.pl/nasi-lekarze-specjalisci/#gallery-details-2647
@marekrz: Ale środki działające antykoncepcyjnie SĄ. Tyle na ten temat. A jak komuś to nie odpowiada to niech się zatrudni do opróżniania basenów a nie pcha się z łapami do pacjentów skoro jego pseudosumienie jest ważniejsze.
@marekrz: Świetnie, że na to zwróciłeś uwagę i sięgnąłeś głębiej absurdu w którym dorosłe kobiety muszą prosić o pozwolenie na zażywanie hormonów lekarza, który nie powinien się tym nawet zajmować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@lisku_chytrusku: no niektórzy między innymi właśnie po to, aby walczyć z szatańskimi wymysłami w ginekologii.
@marekrz: zależy jak zdefiniujesz chorobę. Poza tym najlepszym przykładem jest leczenie kobiety z ciążą jajowodową - nie da się uratować zarodka a opóźnienie leczenia tylko zwiększa ryzyko dla matki - ci z klauzulą sumienia leczą dopiero gdy dojdzie do krwotoku i bezpośredniego zagrożenia życia kobiety.