Wpis z mikrobloga

Sporą sensację wywołało nasze pojawienie się na Wykopie. Na słowa oburzenia dalej konsekwentnie odpowiadamy: tak jesteśmy resortowymi dziećmi, cyklistami oraz wege. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale poza śmieszkowaniem mamy dla was kolejną wiadomość. Warszawa będzie większa niż Londyn. A przynajmniej chce tego PiS.

Dlaczego PiS chce trzykrotnie powiększyć Warszawę? To oczywiste, chodzi o przejęcie władzy w mieście, z którym partia Jarosława Kaczyńskiego od ponad dekady ma problem. Dołączenie 32 gmin gdzie większość wyobrców jest pro-pisowska to jednak nie tylko pewność zwycięstwa w wyborach samorządowych, ale niestety również szereg problemów dla mieszkańców.

Pomijając to, że wreszcie w Warszawie pojawi się odpowiednia ilość terenów zielonych, na przykład część Puszczy Kampinoskiej to radykalne powiększenie miasta o tak ogromny teren to gigantyczne obciążenie dla infrastruktury.Sama komunikacja miejska będzie miała problem z obsłużeniem nowych dzielnic, które dotychczas nie były włączone w warszawską strefę komunikacyjną takich jak np. Brwinów. Czy autobusy nocne będą każdej nocy przejeżdżać Kampinos?

Dodatkowo 60 tysięcy mieszkańców okolicznych gmin będzie wybierać 5 radnych, co spowoduje ogromną dysproporcję wagi głosu mieszkańców, ponieważ dokładnie tę samą ilość radnych będzie wybierać 820 tysięcy mieszkańców obecnej Warszawy. Połowa radnych o mandacie prawie czternastokrotnie mniejszym będzie w stanie zablokować niemal każdy projekt mający służyć mieszkańcom Warszawy.

Nikt nie wątpi w to, że Warszawa powinna się powiększać, niestety rządzący nie mają absolutnego pojęcia czym jest zrównoważony rozwój. Skokowe powiększenie miasta wywoła niemałą urbanistyczną tragedię, której skutki będzie się leczyć dekadami. Obóz rządzący zdaje się jednak tym nie przejmować, ważne że będzie mógł się cieszyć pełnią władzy.

#polityka #neuropa #4konserwy #warszawa
Pobierz LiberalniDemokraci - Sporą sensację wywołało nasze pojawienie się na Wykopie. Na słow...
źródło: comment_3FDEeeuN24xe3QOQmjtApiVJbvUUvLnn.jpg
  • 29
@LiberalniDemokraci: bardzo merytoryczna odpowiedz, typowe neuropki. Ktory juz raz wymijacie temat i dajecie niemerytoryczna odpowiedz ?

Nawet nie zaczeliscie tu funkcjonowac, a juz zenada.

EJ, NIECH ZGADNE O CZYM BEDZIE WASZ NASTEPNY TEMAT, O PIS. A JESZCZE KOLEJNY ? Tez o pis. A jeszcze nastpny ? Znowu o pis. o kurde, skad ja to wiem ? Jestem chyba jakims wrozbita cudotworca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LiberalniDemokraci: Dzięki. Przejrzałem, łącznie z zakładką "program" i dalej nie widzę. Nie wiem czy mam wam życzyć dobrze, czy źle, bo nie mam pojęcia co wy robicie i jakie macie stanowisko w jakiejkolwiek sprawie. Jechanie po PiS-ie mnie nie przekonywuje, bo każdy myślący człowiek, wie, że to niepożyteczni idioci żądni władzy.