Wpis z mikrobloga

@SirSherwood: No jak to, wierzysz w świetych(zmarłych ludzi), w maryje odkupicielkę i pośredniczke, w pogańskie tradycje mam na myśli święta itd.

Drogą do zbawienia jest Jezus Chrystus. Mamy tylko jego jako pośrednika między nami a Bogiem. Resztą jest właśnie to "wszystko".
J 14,6
6 Odpowiedział mu Jezus: "Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie.
Jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między
@tylko_prawda: No, bo Bóg powiedział, że zmarli żyją w jego królestwie to w nich wierze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale sie do nich nie modle, tylko ich prosze by wspomnieli o mnie Bogu. Bóg powiedział, że Maryja to moja matka, więc ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pogańskie tradycje, no rzeczywiście takie złe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak zgadzam sie z
@SirSherwood: Jest tylko jedna droga, Jezus Chrystus. Żaden święty nie wstawi się za Ciebie bo czeka na sąd tak jak i cała reszta. No tak Maryja, pogańska królowa nieba. Matka Jezusa nazywała się Maria. Jeśli nie modlisz się do świętych do modlisz się do Maryji np. "zdrowaś mario".

Jeremiasza 7:(16) Lecz ty nie wstawiaj się za tym ludem i nie zanoś za nim błagania ani modlitwy, i nie nalegaj na mnie,
@tylko_prawda: Czeka na sąd. Dość ludzkie określenie czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A nikt nie wstąpił do nieba, tylko Ten, który zstąpił z nieba, Syn Człowieczy.

@tylko_prawda: Bo to prawda, my ludzie nie możemy wstąpić do nieba i nawet po sądzie nie wstąpimy do nieba. Możemy do niego wejść, a nie wstąpić ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo wstępujesz z ziemi do nieba
@SirSherwood: Przede wszystkim nie są to drobne zmiany. Główną różnicą jest to, że wg. nauki KK zaraz po śmierci jesteś sądzony i idziesz do nieba, czyśćca lub piekła. Po pierwsze w Piśmie Świętym nie ma słowa na temat czyśćca. Po drugie sąd ostateczny będzie dopiero po końcu świata. W apokalipsie czytamy:

11 Potem ujrzałem wielki biały tron
i na nim Zasiadającego,
od którego oblicza uciekła ziemia i niebo,
a miejsca dla
tylko_prawda - @SirSherwood: Przede wszystkim nie są to drobne zmiany. Główną różnicą...