Aktywne Wpisy

kendyl +2
Pytanie laika: dlaczego wielu mechaników i kierowców uważa, że olej w silniku trzeba wymieniać co 10 tys. km, skoro producent zaleca co 15 tys. km?
#motoryzacja #pytanie
#motoryzacja #pytanie
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Dotyczy ono baz MySQL.
Otóż jestem wychowany na PHPMyAdmin i w historii mojego januszostwa w webdevie zawsze się nim posługiwałem by robić proste operacje na bazach MySQL jak dodawanie rekordów i tabel, import/eksport baz itd.
Robię sobie obecnie stronkę w wordpressie lokalnie na swoim kompie (xampp) z zamiarem umieszczenia jej na serwerze. Pytanie moje brzmi: jak zimportować dane MySQL z localhosta na hosting, skoro nie ma w tym hostingu PhpMyAdmin (mam wszystkie dane logowania do bazy mysql).
Jedyne co mi przychodzi do głowy do zrobić prosty skrypt php INSERT, ale jestem wzrokowcem i chciałbym mieć wgląd potem w te wszystkie tabele, tak jak to jest możliwe w PHPMyAdmin.
Poradźcie mi, januszowi webdewu, jak się to robi profesjonalnie w takich przypadkach :*
#januszewebdevu #mysql #webdev
A PMA sam sobie możesz wgrać.
EDIT: Jeszcze jedno - i tak będziesz potrzebował w WP wtyczki do migacji, bo nie da się tego tak po prostu przenieść :)
@TwigTechnology: Nie można skopiować plików przez FTP i wgrać do innej bazy MySQL? :o
Ale jeżeli nie masz poserializowanych domen (tylko linki w treści), to możesz w czystym sqlu sobie podmienić edytorem tekstowym.
@emte: wybierz jedno :)
@beeras: fajne, senks. Zawsze mnie wkurza ta migracja linków :/