Wpis z mikrobloga

Witam motomirki, mam pewne ciekawe pytanko.
Mam yzf r125 ze zmienionym wydechem na leovince'a, moto brzmi fajnie i wszystko niby spoko, tylko jest jeden problem. Przekracza on normy, NAWET po tym jak wsadziłem db-killera. Jest możliwość że coś po prostu w wydechu sie przepaliło już i trzeba go jakoś odświeżyć? Czy nic sie nie da z tym zrobić?
#motocykle #motoryzacja
  • 38
No z homologacją właśnie wszystko. Full oryginał. A tu taka lipa. W tamtym roku na 4stacjach pod rzad mi sprawdzili w Krakowie.
Mniejsza z przegladem, bardziej sie martwie jakby mnie miala policja zatrzymac. Bo dozwolone jest chyba 94 albo 96 a mi wychodzilo kolo 101
@Stitch z tego co mi wiadomo, to maja takie prawo. A nawet jeśli go nie mają to raczej ciężko wygrać klotnie z policjantem.
Badanie to tylko przylozonie sprzetu pol metra od wydechu, nic trudnego. Ale mniejsza z tym już. Chcialem sie tylko dowiedzieć czy da sie z tym cos zrobic.
@Stitch w teorii tak jest, ale w praktyce to nie wygrasz. Jest to tak zrobione aktualnie ze bez problemu mogs sprawdzic. Tego akurat jestem pewien. Czy calkiem zgodnie z prawem to nie wiem. W sumie jest to na pewien sposob dobre, o ile nie są to minimalne wykroczenia. Wszystko zalezy na kogo trafisz.