Wpis z mikrobloga

Kross Evado 4.0

@Bramborr: Naprawde chcesz mieć crossa w którym będziesz mógł jeździć w jednych butach? Jak tak to górskie buty będą wygodniejsze. Do czego ten adapter?
nie lepiej do takiego roweru buty typowo spd?

@Qardius: @Bramborr: Nie lepiej całkiem codzienne? Jeżeli rower nie jest dedykowany do sportu to nie ma powodu aby go kastrować koniecznością używania dedykowanego obuwia.
@dran2: @Qardius: Adapter, żeby nie chodzić na gołych blokach
@elberet: Buty szosowe ponieważ 80% trasy to szosa, a reszta to delikatne piaski/las gdzie też nie powinny przesadzać.
W sumie nie wiem, nie znam się. Pierwsze podejście do "tego czegoś". Będę wdzięczny jeśli coś zaproponujecie.
@galonim: Przecież takie pedały się do niczego nie nadają. Jeszcze w miarę ok jest jak jedziesz w spd, ale jak chcesz jechać w zwykłych butach to za każdym razem jak zdejmiesz nogę z pedału to obraca się platformą w dół i trzeba za każdym razem poprawiać. Już lepiej zwykłe platformy kupić.
@teryuu: Dzięki, ewentualnie widziałem pedały SPD z dokładką a'la platformy. Jeśli już wejdę w SPD to (raczej) nie będę miał potrzeby jazdy w zwykłych butach, po bułki nie jeżdżę rowerem. Jak już jadę, to dłuższe dystanse.
Przecież takie pedały się do niczego nie nadają.

@teryuu: M505 nie są dwustronnie wpinane? To takie tanie 520 a nie te trekkingowe wynalazki.

: Buty szosowe ponieważ 80% trasy to szosa,

@Bramborr: Nikt tego nie sprawdza. A przeszkadzają nie w terenie tylko gdy się chodzi. Nie nadają się do tego. W butach MTB masz przynajmniej bloki schowane w podeszwie i i tak się nie nadają ;)
@Bramborr: cos ty tu wyrzeźbił.. kup sobie buty mtb z miekką podeszwą, do tego pedały shimano 520 - którys z niższych modeli spd miał możliwość dopięcia tej nakładki plastikowej, dzięki której mozna jeździć bez spd, chyba własnie model 505 - zwykłe bloki i będzie grała gitara. Mam te buty r078 i to jest twardy szosowy but, to się nie nadaje do mtb, i chodzenia ogólnie, szczególnie z blokami mtb.