Wykonanie: Mąkę przesiać do bardzo naczynia, ponieważ ciasto będzie rosnąć, dodać sól i wymieszać. Na środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże i zasypać je cukrem. Następnie zalać ją połową szklanki mleka i odstawić na 15 min. Potem dodać jajko oraz resztę mleka i wymieszać. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak już ciasto wyrośnie, dodać jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać. Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy oprószone cukrem pudrem. Smacznego!
@Keep_Calm: nie, smakują po prostu jak pianki, tylko w kształcie Smerfów. Nie jestem jakimś wielkim koneserem tych słodyczy, ale jak zobaczyłam je dziś w sklepie, to od razu kupiłam! :)
Ale właśnie spory bolid rozerwał się nad Meerhoven. Mam ciulowe nagranie. Były 2 pozniej 4. Obserwowałam je z dobre 10-12 secund. Szkoda że ide do pracy. #meteoryty
Składniki:
- 1/2 kg mąki pszennej,
- 50 g świeżych drożdży,
- szczypta soli,
- 3 łyżki drobnego cukru,
- jajko,
-1,5 szklanki mleka,
- 3-4 jabłka
Wykonanie:
Mąkę przesiać do bardzo naczynia, ponieważ ciasto będzie rosnąć, dodać sól i wymieszać. Na środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże i zasypać je cukrem. Następnie zalać ją połową szklanki mleka i odstawić na 15 min. Potem dodać jajko oraz resztę mleka i wymieszać. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak już ciasto wyrośnie, dodać jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać. Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy oprószone cukrem pudrem. Smacznego!
#gotujzwykopem #foodporn #gotujzmikroblogiem
źródło: comment_g9Fw69ya7Lghbvlo2IJDd8n1KT4Q4aFj.jpg
PobierzChociaż na ciepło lepsze! :)
@nat_ce rumienio sie
źródło: comment_C8CZtTrTendH60ZueUtR7T6ASoNeZi6H.jpg
Pobierz@nat_ce
źródło: comment_tjeLpzlpIYr3JbRAc7yrDr4Vgz5OlXp3.jpg
Pobierz@Keep_Calm: z japkami :O chcę
@Zabojcza_Rozowa: <3