Wpis z mikrobloga

RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI

Składniki:
- 1/2 kg mąki pszennej,
- 50 g świeżych drożdży,
- szczypta soli,
- 3 łyżki drobnego cukru,
- jajko,
-1,5 szklanki mleka,
- 3-4 jabłka

Wykonanie:
Mąkę przesiać do bardzo naczynia, ponieważ ciasto będzie rosnąć, dodać sól i wymieszać. Na środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże i zasypać je cukrem. Następnie zalać ją połową szklanki mleka i odstawić na 15 min. Potem dodać jajko oraz resztę mleka i wymieszać. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak już ciasto wyrośnie, dodać jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać. Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy oprószone cukrem pudrem. Smacznego!

#gotujzwykopem #foodporn #gotujzmikroblogiem
Keep_Calm - RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI

Składniki:
- 1/2 kg mąki pszennej, 
- 50 g ...

źródło: comment_g9Fw69ya7Lghbvlo2IJDd8n1KT4Q4aFj.jpg

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz