Aktywne Wpisy
Nyapi +32
Hejka, jedliście makaron z truskawkami? Rozmawiałam z randomami z północy Polski i powiedzieli że nigdy w życiu nie jedli makaronu z truskawkami i że to musi być jakieś danie regionalne a byłam przekonana, że to danie popularne w całej Polsce i teraz nie wiem
mirko_anonim +431
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Słuchajcie co się wczoraj odwaliło. Jechałem po tuje do ogrodu, ale utknąłem w korku, a było blisko do zamknięcia sklepu ogrodniczego. Dzwonię do gościa i pytam czy może mi wystawić 10 tuj pod bramę, a ja mu teraz przeleję pieniądze na konto i przyjadę je odebrać. On mówi, że spoko, ale jak ktoś ukradnie to on nie bierze odpowiedzialności, zgodziłem się bo to chwila, jadę tam, patrzę tuj nie
Słuchajcie co się wczoraj odwaliło. Jechałem po tuje do ogrodu, ale utknąłem w korku, a było blisko do zamknięcia sklepu ogrodniczego. Dzwonię do gościa i pytam czy może mi wystawić 10 tuj pod bramę, a ja mu teraz przeleję pieniądze na konto i przyjadę je odebrać. On mówi, że spoko, ale jak ktoś ukradnie to on nie bierze odpowiedzialności, zgodziłem się bo to chwila, jadę tam, patrzę tuj nie
Składniki:
- 1/2 kg mąki pszennej,
- 50 g świeżych drożdży,
- szczypta soli,
- 3 łyżki drobnego cukru,
- jajko,
-1,5 szklanki mleka,
- 3-4 jabłka
Wykonanie:
Mąkę przesiać do bardzo naczynia, ponieważ ciasto będzie rosnąć, dodać sól i wymieszać. Na środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże i zasypać je cukrem. Następnie zalać ją połową szklanki mleka i odstawić na 15 min. Potem dodać jajko oraz resztę mleka i wymieszać. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak już ciasto wyrośnie, dodać jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać. Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy oprószone cukrem pudrem. Smacznego!
#gotujzwykopem #foodporn #gotujzmikroblogiem
1) składniki 2) wykonanie i 3) focia efektu,
jakby każdy tak robił byłoby supcio.
@neilran: trening czyni mistrza :)
@Keep_Calm
@nat_ce:
Czekam z niecierpliwością! :D